IN:UT v. 10

Det har varit en vecka av både in och ut. Rensadem in bokhylla. Det var på tiden, massvis av böcker som kanske kan bli till glödje för nån annan istället för att samla damm här. Jag var förbi Pingstkyrkans nya loppislokal, Gåvan, en gammal mataffär, och hittade lite keramikföremål. Det är svårt att bara gå förbi handgjord keramik till minipris liksom. Skålen var så himla fin, den har blivit en favorit redan. Vi fikade lite där med, verkligen en fin loppisbutik! =)

IN
1 Vårjacka (ny)
1 par tights (nya)
1 Blus (tradera)
1 stickad tröja (Gåvan)
2 assietter (Gåvan)
1 fat (Gåvan)
1 skål (Gåvan)
1 brevställ (Gåvan)

UT
29 böcker
1 barnbok
1 barn-DVD
3 DVD-boxar (Mad Men 1-3)
5 par barnstrumpor
1 Cigbuster

Resultat: -31

Äntligen en minusvecka. Det var på tiden. Det har blivit lite mycket IN, de här listorna är väldigt bra, en ögonöppnare på många sätt. De nya grejerna den här veckan kom från Gudrun Sjödén, vårjackan och tightsen, ekologisk bomull. Jag har ju i princip haft köpstopp på egna kläder sen 2010, men åh vad jag får hålla i mig nu när det börjar lätta. Jag vet ju att all konsumtion är dålig konsumtion, ur energi- och miljösynpunkt. Akilleshäl.

This entry was posted in Veckans IN:UT. Bookmark the permalink.

4 Responses to IN:UT v. 10

 1. Anna E says:

  Ja men vuxenböcker är ju så himla mycket enklare att göra sig av med än barnböcker. Jag har gjort en riktig hårdrensning nu inför flytten även om jag ständigt rensar både här och där.
  Men ska jag vara ärlig så kan jag nog rensa ut ännu mer böcker..får jag bara spara en enda bok så skulle det vara en bok min mamma köpte -74, Momone av Simone Berteaut, det var säkert 25 år sedan jag läste den och den har fått följa med flytt efter flytt..
  Jag har inte köpt en enda skönlitterär bok till mig själv på jag vet inte hur länge, jag lånar på bibblan och av familj och kompisar, det enda jag köpt i bokväg till mig själv var fem trädgårdsböcker nu på bokrean, men oj vad jag kommer titta och läsa i dem!
  Gammal kurslitteratur åker i återvinningen eller till Erikshjälpen om den inte är för inaktuell vem orkar flytta en massa tunga böcker man aldrig någonsin tittar i ändå? Näe mina boklådor är få, Bebbens däremot..

  • AnnaCarin says:

   Haha ja men jag har några såna som har fått flytta med sen 90-talet. Man kan väl säga att mina inbundna böcker är keepers, det rör sig om kanske 20 skönlitterära. Resten är pocket och jag brukar rensa de ibland. Var Pocketshopknarkare när jag bodde i Sthlm, alltså jag ÄLSKAR Pocketshop, går inte att komma ifrån. Men nu rensar jag mest, köper inte så ofta. Ja Barnböckerna börjar samlas nu, jag har kvar massor sen jag var liten, och B är med i Barnens Bokklubb, böcker är fantastiskt. Läsa är verkligen en gåva att ge sitt barn =) Jag brukar rensa bort de som han inte fastnade för, felköp helt enkelt. Men annars är det svårt att inte spara… Varje bok är ett minne ju!

 2. Anna E says:

  Pocketböcker är ju ett himla bra koncept både billigare och lättare. Lättare att bära med sig, lättare att hålla ovanför huvudet när man läser 🙂 och lättare att skiljas ifrån :-). Dock ser de inte lika roliga ut i bokhyllan som en inbunden men för min del så känns den mest som en dammsamlare och jag har gått från stor välfylld hylla till en liten sänghylla där det jag läser och det som väntar på läsning trängs. Jag planerar för en läshörna i huset och där tänkte jag ha de böcker som jag gärna sitter och bläddrar lite i som trädgård och favoritkonst. (låter ju lite poshit 🙂 men jag gillar Hopper bland annat och fotokonst av Mary Ellen Mark mfl
  Bebben har en stor alfabetbokhylla, en flyttbar boklåda och en halvhög bokhylla med mina gamla barn och ungdomsböcker samt! en vid det här laget ganska stor samling böcker att ta fram lite då och då vid förkylningar, dåligt väder och tillfällig tristess..
  Mina absoluta barndomsfavoriter som jag vårdar ömt är Tanten av Maria Gripe, Prostens barnbarn, Kalabalik hos morfar Prosten och Opp och hoppa Morfar Prosten av Eva Bexell samt Tistou pojken med de gröna fingrarna av Maurice Druon. Jag längtar verkligen tills Bebben och jag ska läsa dem tillsammans 🙂 De finns ju inte att få tag i nya så om du inte läst dem och springer på dem på en loppis köp!! Eva Bexells böcker brukar gå att hitta men det är värre med de två andra, jag kollar alltid! Eller kollade ska jag säga för det var länge sedan nu som jag var på loppis..

  • AnnaCarin says:

   Åh just det! De där inns jag, finns inte i min samling dock. MEn ja alltså jag längtar tills B är i kapitelbokålder, jag har en gammal favorit som hete rmin morfar trollkarlen, men minns inte just nu vem som skrivit den. Så har jag en som heter Snapphanar som jag minns att jag ÄLSKADE så himla spännande med lite historiska böcker, sånt som var ltie verklighetsbaserat. Ser också fram mot att få läsa HArry Potter bl.a. =)

   Jag vill också ha en liten bokhörna, jag har också en del coffe table böcker, fotoböcker bl.a. =) Min favoritfotograf SAlly Mann, svårt att få tag i hennes böcker med, brukar vara dyra på antikvariat. En liten bokhörna med en skön fotölj! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s