Dyrstart på 2015

Jahapp, nu börjar IN-listan.. År 2015 började med två DYRA inköp. Dels har jag köpt en mixer, en riktigt bra, kriterierna var 1. kunna mixa is och grönsaker 2. Vara enkel att ta isär och diska. Det blev en Philips. Jag vill börja få i mig mer grönt enkelt, dricka en näve spenat om morgonen liksom, grymt. Som nån sa “man kan dricka solsken, dvs gröna blad”. Och då inte öka upp mjölkprodukterna här hemma som jag tycker att vi äter lite för mycket av redan. Jag är nyfiken på Go Greens nya tillskott cashewmjölk och kokosmjölk som en kompis tipsade om. Kan tipsa om grymma smoothiesrecept hos Lilla Matderivén (min dator som håller på att ge upp vägrar länka, men länk i länklista och sök på smoothie eller kopiera den här länken http://lillamatderiven.blogspot.se/search/label/smoothie).  Hur gått låter inte detta:

Passionsfrukt- och grapefruktsmoothie
2 passionsfrukter
1 grapefrukt
1 apelsin
1 stor näve spenat eller grönkål
1 banan
1 näve is

Mixa! Drick! =D

Sen gjorde jag världens spontangrej och beställde en cykelvagn! Galet. Men det är ju helt tokigt att vi ska hålla på att köra bil i stan, iaf mars-sept. Jag erkänner jag är inte alls bra på att cykla på vinterhalvåret och kör omkull vid minsta halka. Barnet har dels blivit för stor för barnsadeln och i somras så var han rädd för att åka i den så det blev inte många turer. Vi bor på för långt avstånd för att hinna promenera på morgonen, eller jag skulle enkelt hinna till jobbet men förbi förskolan först blir väl tajt. Och barnet är för den delen i det där glappet mellan för stor för sittvagn, som vi snart skall sälja, och för liten för att promenera flera kilometer.  Så en cykelvagn. Som blev lite dyrare än de enklaste på grund av sitthöjden, barnet är ju jättelång för sin ålder, hjälm på det med. Beställde från XXL sport där den var 1000 kr billigare än Trollkärran. Sjukt dyrt med cykelvagnar. Var lite inne på en lådcykel först men det blir ju ännu dyrare och det känns smidigt att kunna plocka av den.

thule_chariot_cheetah2_green_stroll_sized_450x300Chariot Cheeta 1, alltså för ett barn. Sitthöjd var typ 70 cm tror jag. Maxlast 40 kg. Rätt dyr men jag räknar med att sälja den vidare när barnet vuxit ur den. Man kan alltså bygga om den till en barnvagn, tror inte det blir så aktuellt om man inte vill dra med sig ett sovande barn nångång förstås. Man kan köpa till jogginghjul (haha!) och skidor (HAHA!) Nä vi nöjer oss med att cykla! =)

Thule_Chariot_Cheetah_1__Cykelset_Barnkaerra_groen_01[1000x700]

This entry was posted in energi/energislöseri, konsumtion, många bäckar små, resor and tagged , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Dyrstart på 2015

 1. Haha, nu blev det dyrstart för oss med. 🙂 Såg att XXL sålde dessa i somras och vred och vände på det men köpte ingen och ångrade det och har hoppats att de skulle dyka upp igen. Så nu slog jag till på dubbelvarianten! (Där var prisskillnaden 2000 kr. :-))

  Jag har ju egentligen perfekt cykelväg till och från jobbet men har inte cyklat pga att vi måste förbi förskolan och den ligger inte vid oss utan halvvägs till jobbet (30 min promenadväg dit och sedan 20 min till jobbet). För oss som inte har bil är det dessutom skönt att ha en dubbelvagn utan att ha en vagn egentligen. Det enda tillfället vi behöver vagn för storasyster är när vi är borta sent på middag och det är inte tillräckligt ofta för att motivera dubbelvagn, men smidigt att få “på köpet” med den här. Jag är också lite sugen på att köpa till springhjulet eftersom lillebror nog sover på dagen i alla fall ett halvår till och jag har som årsmål att springa ett lopp.

  • AnnaCarin says:

   Hehe FÖRLÅT! Eller inte! Det var ju superbra pris ju! 2000 billigare är ju inte klokt. Tror också att den är oumbärlig om man har två i olika åldrar sådär. OCh mysigt för dem! =) Min har kommit men jag har inte hunnit hämta den så snabb leverans med liksom. Hoppas ni blir nöjda! =D

 2. Skidor?! Haha, bästa! Utvärdera gärna när du cyklat med den ett tag. Vi funderar på om vi kanske skulle köpa en variant vi också.

  • AnnaCarin says:

   Haha ja det är dubbel HAHA på det. Snö liksom? Vad dä? MEn alla som känner mig skulle skratta åt skidorna ändå… =D Inte min grej. Har åkt längd en gång. Åerkommer med recension! =)

 3. uppsalasfinest says:

  Vi (Erik) köpte samma vagn i somras när han gick på föräldraledighet och vi flyttade 3 km från centrum. Och som den rullat på! Ibland flera mil om dagen. Till Öppna förskolan, till vänner, till city gross etc etc. Vi valde en vagn för ett barn då vi helt enkelt inte vet om och när det ev blir ett till. Och denna är ju smidig att klicka av när man kommit till stan och rulla in på lunchhaket när de hälsade på mig under jobbhösten. Älskar när dyra köp visar sig vara värda sina pengar. Jag tror inte du blir besviken!

 4. Erika says:

  Ni kommer använda den jämt! Vi har också en bra cykelkärra, Burley ifrån samma ställe – har haft den i 3 år & är supernöjda! Våran är dubbel men ganska smal så den kommer in i alla dörrar – vi förvarar den inomhus! Vi kan gå i alla väder (barnen trivs där i även om det blir lite trångt nu på vintern och barnen är 4 & 6…) Vi kan storhandla, fälla ihop och ta med på tåget, i bilen till djurparker och semestrar! Underbar helt enkelt!

 5. Moi says:

  Well… Jag har hatat löpning jämt, men ändock, tro’t eller ej nu springer jag flera kilometer varje vecka. Ja när en minst anar det. Kanske vi kan köpa den av dig när du inte behöver den, jag är lite inne på ett sånt där påhäng så att det blir nästan som en tandemcykel fast ungen har sin lilla del. Fast jag hoppas förstås fortfarande lite på en dubbelvagn, ganska snart vet vi hur det blir med det också.

  Provade förresten någon slags mandelmjölk för nåt tag sedan, kanske i mat men inte som dryck för vår del!

  Kan man forma de där bönboffarna som köttbullar tror du? Picky eater du vet..

  Kram

  • AnnaCarin says:

   MEn åh absolut! Han kan nog tusan bara sitta i den i år, han är för himla lång! MEn ack vilken smidig vagn! Jag r sjuk nöjd och har bara promenerat med den än så länge.. =) Hoppas också på en dubbelvagn för er förstås, annars kan man ju ha en unge var efter sin cykel! =) Hmm vet ej, troligen! Annars testa mandelbollar! Åt jättegoda ur Copps tidning med fetaost i! =D KRAM!

 6. Så härligt med cykelvagn- en sådan blir obligatorisk när jag själv får barn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s