Ekotips! Eko och reko skodon

Vår! Eller ja iaf metrologisk vår här i Visby. Men grått och mulet och rätt trist. Haha på började det här igår när det VAR grått, mulet och trist – idag har SOLEN lyst!! Härligt väder i Visby idag! Vår! Och med våren kommer längtan efter vårskorna (läs har gått omkring i sina iof älskade gummistövlar från Granngården mest hela vintern).

Scorett lanserade i dagarna ett par ekologiska och fairtrade sneakers. Jag tycker personligen att de turkosa är superfina!! Här kan ni läsa mer om dem. De är ekologiska och fairtrade, gummit kommer från FSC-märkta gummiplantager och de funkar för veganer – det finns inget animaliskt i lim etc.

Picture 28

Som sagt jättefina! Kan absolut se mig i dem i sommar =)

Har  även spanat på Gudrun Sjödéns fairtradesneakers:

Picture 30 Picture 31Även här är bomullen ekologisk, gummit kommer från FCS-märkta gummiplantager och de är sydda i Pakistan i en fabrik med fairtradekrav. Dessutom skänks 10-12 kr/par skor till de som arbetar i fabriken. Alltså älskar’t. Dessutom är de FINA!

Edit 2014-05-11: Klickade faktiskt hem ett par skor från gudrun men de fick åka tillbaka igen, jag har rätt smala fötter och de passade inte alls. Men för er med lite bredare fot, värt att testa! =)

Picture 38Gillar man den vanliga “conversestilen” så hittade jag det här, de har tyvär ingen egen web-shop men finns hos de här återförsäljarna varav vissa är web-företag.

Här hittar ni klimatsmarts lista på vart man kan köpa ekologiska och fairtrade skor. Jag har ju varit larvigt förtjust i Knulp sen jag för första ggn var inne i affären 1999, men aldrig köpt några. Blir det några höstskor blir det nog ett par Kavat. Men först VÅR! SOMMAR!

Ja både Scoretts och Gudruns är dyra. Men det ÄR dyrt med eko och fairtrade! Jag förstår fullkomligt att inte alla har råd att köpa sånt här, det är inget konstigt med det – tänk en familj på fem pers. Det är en överjäklig omöjlighet att klä ungarna i eko-kläder och Kavatskor liksom, och då själv ekipera sig i eko och fairtrade – asså det är ju inte rimligt. TYVÄRR.

Men kanske att det kan bli ett par eko-reko sneakers för mig i vår =)

This entry was posted in Ekotips!, globalt, kläder, konsumtion, miljö and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ekotips! Eko och reko skodon

 1. Erika says:

  Sen jag började köpa eko skor så har Inköpen minskat drastiskt. Från att ha köpt nya skor varje ny årstid och festlighet till att Förra året bara köpa ett par kavat vinterkängor. Priset är ett stort problem men sammantaget blev det nog billigare sett över ett helt år. Nu är vi bara 3 i familjen så det går lättare än om vi haft fler barn ex.Är själv nöjd med att avstå shopping eller köpa begagnat men det är inte för alla. Därför blev jag väldigt glad när jag hittade denna sida för några månader sen. Har ej testat att beställa än men gillar det jag ser och läser samt priserna. http://www.shubawa.se/sv/

  • AnnaCarin says:

   Ja men precis, det hänger ju lite på inkomst med. Absolut mkt smartare att köpa ett par skor istället för 3 =) Jag handlade gympaskor och sandaler till B förra året nya, och begagnade vinterkängor. gympaskorna hade iaf eko-bomull, men det var det enda. När inkosten är typ på noll så är det svårt, ser mkt ljusare ut i år =) Bra tips! Ska kika lite mer! =D

 2. Tack för tipsen! Gillar stilen på Gudrun Sjödens men tycker att det är smidigast med mer basic färger på saker som ska passa till alla typer av kläder (läs svart). Mina converse gav upp förra våren (hål på sulan) så jag har sneglat på att göra ett inköp av eko-varianten i år.

  Har inte planerat storasysters skoköp än… 😮 Lyckades fynda vinterkängorna nya på Kavat rea förra året (hade tyvärr inte samma tur i år) och tyckte att det var en bra kombo med att köpa sommarhalvårets skor begagnat. Kanske dags att börja kolla på Tradera efter sommarskor nu…

  • AnnaCarin says:

   Åh jag älskar dem! Men då går jag mest i jeans så det blir ju bra =) Fast eh… har precis köpt en vårjacka från Gudrun, när min inre tant. =D

   Nä det skulle vara kul att hitta lite bättre skor till barnet med men de sandalerna han hade förra året var så HIMLA bra. Bagheera tror jag. Täckt tå och lätttorkade, ser knappt använda ut efter en säsong. Vi får se. Jag köpte ett par begagnade Reima till vintern, mkt nöjd, de har varit superbra. =)

 3. Anna E says:

  Om man inte bryr sig om utgående färger fanns dessa Ethletics på rea- från 359/375kr. Barnstorlekar 229kr.
  http://www.ladycup.se/produkter/skor/high-cut-white.html 38
  http://www.ladycup.se/produkter/skor/high-cut-blackblack.html 36
  http://www.ladycup.se/produkter/shoes/kids/high-cut-orange.html 26
  http://www.ladycup.se/produkter/shoes/kids/kids-low-cut-light-blue.html 35
  http://fiorina.se/skor-tofflor/ethletic/sneakers-vit-lag/ 40
  http://fiorina.se/skor-tofflor/ethletic/sneakers-svart-lag/ 37
  http://fiorina.se/skor-tofflor/ethletic/sneakers-rod-hog/ 36 och 38
  http://www.ladycup.se/produkter/skor/high-cut-red.html 42

  Köpte ett par röda höga 39 på vinst och förlust för jag har ju inte provat dem och vet inte hur de är i storlek :-). Det var ungefär 25 år sedan jag hade röda sneakers sist så jag kände det var dags igen 🙂

 4. Matilda says:

  Tack för tipsen! Jag behöver införskaffa ett par nya vår/höst-skor och nu har jag några tips på var jag ska börja leta 🙂

  • AnnaCarin says:

   Åh härligt! Ja alla behöver lite färg i vår! =D Kul med resa!! Jag är såååå sugen på att ta mig någonstans, måste ha varit härligt att då lite värme nu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s