Eko-tips! Soapwallas krämdeo

Konventionella deodoranter är varken miljö- eller hudvänliga. De innehåller ofta en hel mängd grejer som är dåliga för kroppen. Huden är människans största organ, och den stoppar mycket från att tränga in, smuts, bakterier etc – men många ämnen i en deodorant absorberas.

Alltså jag har ju nämnt den tidigare, förlåt om jag tjatar (man kan tro att jag är köpt.. ;), men det var innan jag skapade den här kategorin. Den är miljövänlig, hudvänlig och ej testad på djur. Den tillverkas i USA men går att köpa via indulge.se. Jag har provat ganska många eko-deos utan framgång, jag har alltid känt mig ofräsch vart efter dagen går. Tills jag stötte på den här:

soapwalla11

Bild lånad från benaturallyou.com 

På Indulges websida kan man läsa följande:

“Soapwallas deodorant är helt fri från aluminiumsalter och skadliga syntetiska kemikalier. Istället används vegetabiliska pulver, lera, oljor och eteriska oljor för att skapa en effektiv deodorant. Ingredienserna absorberar fukt och hämmar bakterier vilket ger en långvarig effekt. Deodoranten är i krämform och passar alla hudtyper. Fri från aluminiumklorhydrat/aluminiumklorid och alkohol.Doft: lavendel, pepparmynta, tea tree, bergamott och söt apelsin.

Hållbarhet: använd inom 6 månader efter öppnande
Eftersom Soapwalla inte använder konserveringsmedel kan en viss separation av innehållet förekomma. Blanda därför deodoranten med fingret, en spatel, sked eller liknande.
Användning: Applicera krämen försiktigt under hela armhålan och låt torka innan du tar på dig kläder.

Ingredienser:
Organic Simmondsia chinensis (Jojoba)Oil; Organic Helianthus Annuus (Sunflower) Oil; Organic Rosehip Seed Oil; Butyrospermun parkii (Shea) Butter;Organic Corn Starch; Sodium Bicarbonate; Kaolin Clay; Organic Vegan Kosher Glycerin; Essential oils of: Organic Lavandula Angustifolia (Lavender); Organic MelaleucaAlternifolia (Tea Tree); Organic Citrus Sinensis (Sweet Orange); Organic Mentha Piperita (Peppermint); Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot).”

Jag är verkligen sjukt nöjd. Ja den kostar 140 kronor men den är superdryg! Jag håller på att göra slut på min andra nu och då köpte jag min första i september. Med tanke på att den tillverkas för hand, enbart med ekologiska ingredienser och importeras så är den inte så dyr. Jag har även stött på en variant som tillverkas här i Sverige som jag är lite sugen på att prova, med tanke på transporterna, och det är den här från Marigold:

Picture 18

Bild lånad från Marigold

Men ni vet hur det är, när man har hittat den perfekta deon. Svårt att gå vidare därifrån… 🙂

Edit 2013-03-26: Jag har fått lite kommentarer om olika nopoo-alternativ, och tänkte bara näna det här med. Det finns förstås alternativ från skafferiet. Man kan blanda kallpressad kokosolja, bikarbonat och maizena tex. När jag var mammaeldig så körde jag på olika såna alternativ, ibland klappade jag bara in bikarbonat under armarna, funkade helt okej. Jag tröttnade lite på kokoslukten, men använder fortfarande kokosolja som inpackning ibland, speciellt bra på lockigt hår. Jag är nog lite lat och kände att jag ville ta allt i en burk med, och saknade lite doft. Därför letade jag upp det här alternativet, och tipset fick jag hos Ekomamman, har ni inte kollat Ekomammans blogg så gör det. Vi kom i kontakt med varandra på helt andra vägar, men jag fastnade för hennes ekologiska tips och fina ord!

This entry was posted in Ekotips!, hygien/skönhetsprodukter, konsumtion and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Eko-tips! Soapwallas krämdeo

 1. Johanna L says:

  Jag använder den utan doft från Marigold sedan januari i år. Tycker att den är dunderbra! Tittade runt på andra med liknande innehåll, men valde denna just för att den gick att få utan doft. Vad som funkar gällande deo verkar vara ganska individuellt, men detta är den bästa jag någonsin haft. Rekommenderas!

 2. Erika says:

  Kul att vi är så synkade i vårt tankesätt och vad vi förändrar 🙂 Min deo från rosenserien och Eco cosmetics har precis tagit slut och jag fick panik när jag insåg att jag hade noll hemma. Kom då på att jag läst att man kan använda bikarbonat i armhålan 😮 Blandade den med en eko salva med lavendel och voila jag var doftfri hela dan 🙂 Funkade absolut men har nu beställt en ny från eco cosmetics . Lite smidigare med rull variant trots allt.

 3. Tack för dina fina ord om min blogg, blir himla glad!

  Ser fram emot att läsa vad du tycker om Marigolds. Soapwalla är ju en favorit här med, men skulle gärna använda en svensktillverkad. Ska också testa c/o Gerds deo nu och se hur den är.

  • AnnaCarin says:

   Åh men det är precis så jag känner! Du är ju en inspiration! 🙂
   Jag klickade precis hem en ny soapwalla, men lovar att prova marigold nästa gång… du får en recention i sommar.. 🙂 Ja hörde om c/o Gerd, har bara hört positivt om den.

 4. Sara says:

  http://www.naturligdeo.se säljer helt naturliga deodoranter i grapefruktdoft, som doftar fantastiskt! Bara 60:- för en burk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s