31: sippa eko

En månads bloggande! Jag känner för att korka upp champagne nästan! Det har gått rasande fart och blir bara roligare och roligare. Jag älskar all feed-back jag får och är glad för nya vinklar på ämnen jag tar upp. Jag trodde det skulle kännas svårt att komma på nya saker att skriva om, men än så länge inte alls.

Min 31:a ekogrej jag tänker införa är eko-alkohol. Jag dricker verkligen små mängder nu förtiden. Jag skulle tro att jag har druckit sammanlagt 1,5 flaska vin under hela 2013. Utspritt på 3 tillfällen, så 2 glas per gång. Ganska lagom kan jag tycka, jag har inget jättebehov av att dricka men tycker det är gott med ett glas till maten ibland. Jag bor ju själv med min son, annars kanske det hade blivit lite oftare – det där glaset till maten en fredagkväll. Det finns ju halvflaskor att köpa men jag är nog jäklig svensk – det sitter i mig att jag behöver sällskap för att dricka ett glas vin.

Så från och med nu, ekologisk dryck från Systemet när det är dryck från Systemet. Jag sökte på ekologisk nu på Systembolagets hemsida och fick 772 träffar! Efter en snabb koll så inser jag ju att det inte bara är vin som går att handla ekologiskt utan öl, gin, vodka, snapps, lakritslikör, konjak etc. När jag gör samma sökning enbart på Systembolaget i Visby så får jag 99 träffar! Det är ju sjukt mycket ekologiska varor. Det här är kriterierna för ekologiska viner.

Nu är min fråga, är det någon som läser här som har testat en ekologisk produkt på Systemet? Lämna gärna tips i kommentarsfältet. 🙂

This entry was posted in eko-varor, konsumtion, miljö and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to 31: sippa eko

 1. Lisa says:

  Hej! Fint initiativ och trevlig blogg som jag nu läst igenom. Det är så skönt med lite handfasta tips på saker som en faktiskt enkelt kan förändra i sina dagliga rutiner. Tack!
  Jag är verkligen ingen vinkännare, blir mest stressad av utbudet på systemet, o just därför köper jag bara ekologiskt vin. Det minskar min beslutsångest, helt enkelt 🙂 Det systemet går med fördel att applicera på alla situationer med för många alternativ för en velig sate som jag själv…
  Ser fram emot att återkomma hit ofta!

  • AnnaCarin says:

   Men hej! 🙂 Tack snälla, du är varmt välkommen! Haha jaaaa men så är det ju, om man alltid väljer den ekologiska så finns det färre valmöjligheter… Jag ska absolut testa en ekologisk variant nästa gång jag handlar 🙂 Välkommen och välkommen tillbaka!

 2. AnnaCarin says:

  Åh tack för tipset! 59 kr är ju helt okej med 🙂

 3. G says:

  Hej! Ecologica Berlina vitt vin gillar jag. Den har bara 8,5 % alkoholhalt dessutom vilket passar mig väldigt bra, då kan man sippa lite längre utan att bli för snurrig 😉 Dock är det ganska sött även om det går som halvtorrt. Kul med alla tips på bloggen. Hoppas jag blir lika flitig som dig på att blogga 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s