Alla <3-ans dag igen och gör slut med Cloetta!

Ett aber med att ha bloggat ett år är ju att man har pratat om många saker en gång. Nu är ju den här dagen över för den här ggn, så sen är jag med. Det har varit en körig vecka kan man ju säga. Men jag hoppas att DU som fått en gåva fått en ekologisk och/fair trade sådan.

Här skrev jag om Alla hjärtans dag 2013, det är ju inte mkt som har ändrats på ett år skulle jag tro, tyvärr.

Till 2015, lite Alla hjärtans tips:

 • Köp Fair trade-snittblommor eller ekologiska OCH Fair trade.
 • Köp dito choklad.
 • Köp något som kan komma till användning istället, konsumtion är ju problematiskt.
 • GÖR något kärleksfullt istället.

Eftersom de två första sannolikt är vad som köps/ges så varför inte se till att de inte tillverkats på ett sätt som är direkt skadlig för miljön, tänk palmolja i choklad, tänkt besprutade sköra blommor som flugits hit, tänk arbetare som inte har schyssta vilkor, tänk plantager där barn jobbar, tänk så när blommorna vissnar på bordet, tänk så när du stoppar chokladen i munnen – smakar det verkligen gott? Är det verkligen omtanke?

På tal om PALMOLJA. Greenpeace lanserade i dagarna kampanjen “det är inte jag det är du”. Klicka in och gör slut med din Cloettafavorit. Jag valde kexchoklad, som jag visserligen sällan äter men som jag senast förra veckan köpte i present till min mor, som var sjuk. Så slentrianmäsigt gjort för att jag vet att det är hennes favorit. Men nu är det slut med det. Dumpa dem du med!

Picture 6

This entry was posted in globalt, högtider, konsumtion, miljö, miljövärstingar, non-profit organisationer and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Alla <3-ans dag igen och gör slut med Cloetta!

 1. Jag önskar att jag verkligen skulle kunna göra slut med kexchokladen. Ibland när blodsockret sjunkit och jag akut behöver något i en godisautomat eller butik, så finns oftast inte det utmärkta chokladkexet från Ekorrens och då slår jag ibland till på en Kexchoklad. Men jag skulle ju istället kunna bunkra upp med ekoalternativ hemma och se till att alltid ha med en reserv i väskan!
  (Modig kampanj förresten, det är ju inte en snäll uppmaning om att välja något eko utan en direkt smutskastning av Cloetta och deras logotyp!)

  • AnnaCarin says:

   Åh jag har aldrig stött på Ekorrens! Får fråga efter dem på affären så kanske de dyker upp! Nä blodsockersvängningar kan man inte rå för, då är det bara att ta första bästa grej man blir sugen på. = )

   Ehm ja modigt eller dumt, vet inte, kan ju bli dyrt. Jag hoppas det leder till nått bra i slutändan =)

 2. Anna E says:

  Hej 🙂
  Om man nu inte kan sluta för orangutangernas skull kanske detta är skäl nog att sluta med Kexchoklad:
  http://www.svd.se/naringsliv/forbjudet-amne-hittat-i-kexchoklad_8542396.svd
  Mannen som har allt fick ett årsmedlemskap i Naturskyddsföreningen 🙂

  • AnnaCarin says:

   Åh just ja! Det där hde jag glömt! Brukar inte äta dem själv, men mamma älskar de där och har alltid gjort. Däremot käkar vi ju llite smörgåsrån, fast nu var det ett tag sen med. =)
   Vilken bra present!! =D

 3. Erika says:

  Fantastisk kampanj!!! Heja heja Greenpeace

  Gjorde slut med hela traditionella godisvärlden för nått år sen till förmån för eko eller hemgjort 🙂
  Industrin e ju helt vidrig och informationen verkar ha svårt att nå ut.

  • AnnaCarin says:

   Jaaa jag fubbar ibland, men visst är det en läskig industri! Huvva!

   • Erika says:

    Haha Känner allt för väl igen problemet med att ha saker hemma då äter man 😉
    Jag ställde om kosten förra året
    ( uteslöt vete och socker) tack vare det så försvann ju väldigt många produkter automatiskt. Nu har jag fuskat med maten några vecor och direkt kommer det där suget efter godis och just den dåliga sorten fast jag inte ätit det på läääääänge. Så sjukt. En vidrig polly påse hittade ner i varukorgen vid en blodsockersvacka härom veckan. Blev galen på mig själv efteråt men det är bara nya tag som gäller. Vi e ju bara mänskliga

   • AnnaCarin says:

    Jaaaa alltså klart det händer! =) JAg försöker köra sockerfritt här med, det går sådär just nu, jäkla julen som alltid ställer till det. Nya tag! =) Men stasha choklad hemma ÄR en omöjlighet… =O

 4. Karin says:

  Hej, har nu läst alla dina inlägg, superinspirerande o några nya aha! När min gröna såpa tar slut blir det gul eller linolja! Hade helt missar att den gröna inte var äkta.
  Och hatten av för dig som både jobbar, skriver, engagerar dig i tar hand om ett barn på egen hand! Det är ingen lek kan jag tänka mig.
  Jag har länge köpt fairtrade choklad hem (vår Ica har dåligt utbud av eko o fairtrade men tack vare inspiration från dig fick jag tummen ur o mailade dem om mina önskemål) men när jag “fusk äter” choklad på väg till/från jobbet el andra tillfällen utanför hemmet så slinker det ner en marabou el Cloetta men nu är det slut med det. Jag får se till att få tag på eko eller avstå. Det är faktiskt lättare att avstå om man tänker på miljön o kakao arbetarna, tycker jag!
  Oj, lång kommentar blev det! Ser fram emot att läsa dina inlägg i framtiden!
  Allt gott till dig, Karin

  • AnnaCarin says:

   Åh välkommen!! =) ja men det går lite i vågor, orken och inspirationen, som livet i stort, upp och ned! =D Och jag älskar långa kommentarer! Shoot liksom! Bra där att maila din lokala affär, det är fasan det bästa sättet, konsumentmakt!! Heja!!

   • Erika says:

    Ja maila butiker ska bli min nya mission 🙂
    Konsumentmakt 2014 here I come

   • Erika says:

    Efterlyser ett enkel formulär på hur man kan utrycka sig sakligt och gärna positivt till butiker när man har synpunkter eller förslag på inköp. Någon som har ett standardmail? Delge oss andra så vi blir fler som påverkar!!

   • AnnaCarin says:

    Åh bra idé! Skall kolla/skriva! Återkommer! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s