Ekojul #Elektroniska julkort

Julen är i antågande. Jag tänkte skriva lite om den, men det känns som för stort för en post, så det kommer portioneras ut jul lite nu och då, och jag är väldigt förtjust i jul. 😀

Ekojul #1

Elektroniska julkort

Ja det är jäkligt roligt att få ett genomtänkt kul julkort. Men de behöver ju inte vara analoga. Jag har de två senaste åren startat och lagt ner den analoga julkortstraditionen. Har ingen aning om varför jag började med det och i år blir det inga traditionella julkort. Om den kreativa andan faller på så kanske jag tillverkar ett fyndigt elektroniskt.

19545_215260302114_8178629_nJaaa det är ju bara början av novambre men alltså tiden går i 180 just nu känns det som. Men det här var alltså bara ett exempel, troligen får ni en lite fräschare julhälsning närmare dopparedagen. Hoppas på lite tomtesnö där i december! 😀

This entry was posted in högtider, många bäckar små, miljö and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ekojul #Elektroniska julkort

 1. uppsalasfinest says:

  Jag tycker också tiden bara springer iväg!
  Funderar på julklappar och i vår familj lottar vi till vem i familjen vi köper, och då blir det “ge en julklapp, få en julklapp”. Lagom konsumtion lixom.

  Men nu behöver jag tips! Jag kommer nämligen önska mig en ny stekpanna för att ersätta teflonen vi har.
  Jag har en i gjutjärn men behöver en till stekpanna. Har du något bra tips?

  • AnnaCarin says:

   Åh låter som en mkt bra tradition! Det blir ett klappinslag, laddar lite för det. =)

   Jag köpte en keramisk Green pan, från tretti.se. Är än så länge efter en månads massivt användande mkt nöjd. Den kostade närmare 700 tror jag, så det är dyrt, men alltså varje gång jag steker nått *nöjd*. Hur som skulle jag välja en keramisk, green pan är klimatkompenserad påstår företaget. Sånt är ju svårt att veta förstås men jag sponsrar hellre ett företag med miljöambitioner än ICA liksom. ICA får ju spons ändå iof. 🙂

 2. Lindslay says:

  Till Uppsalasfinest: Varför inte köpa en till i gjutjärn? De blir ju bara bättre och bättre med åren och håller evigt.

  • AnnaCarin says:

   Tror hon redan hade en i gjutjärn =) Jag har det med men får inte det rätta knycket med vissa grejer, och jag får bränna in den typ efter varannan användning. Dessutom är min som är rätt liten rätt tung, jag tycker de är lite otympliga. Jag köpte en keramisk och är supernöjd, men förstås använder jag också min gjutjärnsstekpanna =)

   • Lindslay says:

    Ah, ok. Den vi har är superbra och behöver inte brännas in. Det är en Skeppshult och är alldeles slät och fin efter två års användning. Fast jag kan hålla med om att den är lite tung så så många pannkaksslängningar blir det ju inte.

   • AnnaCarin says:

    Jag fick min i present, den var från ICA Maxi tror jag. Nä den behöver fettas in och brännas in väldigt ofta och det går ändå inte att steka ägg och pannkakor. Tycker mina kompletterar varandra =) Tyngden är ett litet problem, men jag har klena handleder.

 3. Anna E says:

  Jag har hittat det perfekta hjälpmedlet när man bränner fast mat i pannan eller ska ta bort intorkad gröt ur grytan eller intorkad deg ur bunken, det får bli årets julklapp till de som aldrig hinner diska på en gång:-)
  http://www.laplandecostore.se/bambu/koksredskap/slickepott-skrapa-bambu-ekologisk.html
  helt underbar, fick hem min i torsdags och har använt den varje dag sedan dess!

  • AnnaCarin says:

   Åh jag har sneglat lite på deras köksredskap i bambu, verkar bra! Jag skulle behöva en ny uppsättning, gjort mig av med plasten och träredskapen är typ uråldriga. Man tänker ju lite på ev sprickor med bakterier osv… Bra val! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s