66: Tänk grönt på kalaset!

Oj vilken lång paus det blev! Så här är det ofta när solen kommer fram, det blir mindre tid till annat än att bara vara. Jag fyllde år igår! Hela 36. Jag hade ett pyttelitet fika hemma, med de närmast sörjande. Helt oekologiskt. Eller egentligen var det väl bara tårtan som inte var det.  Jag köpte en tårta från Ica Maxis konditori. Det hela fick mig iaf att fundera på hur mitt nästa kalas blir lite mer eko.

1. Baka egen tårta. Alltså innan jag fick barn så var jag en bakis. Bakade en masse, gärna för mycket och för ofta. Men nu, det känns som ett jätteprojekt, fast det inte är det. Dessutom är det ju en kul grej att göra tillsammans. Baka eget, på bra råvaror. Mindre skräp.

2. Använd inte engångsprodukter. Nu var vi här hemma så det vart ju riktigt porslin, men engångsservetter. Jag köpte en förpackning påsken 2011 som jag försöker använda upp. Men jag har tänkt handla tygservetter, har surfat runt. Är det någon som har något tips? Jag hittar inget kul.

3. Är det ett kalas med mat och vin – handla eko. Jag har bara handlat ekoviner 2013, det är kul! Sortimentet är så himla stort. Och låt maten vara grön. När jag fyllde 30 år hade jag enbart vegetarisk buffé. Tror det var räkor i en rätt, men annars var det inte något med ögon eller ben. De 45 som trängde in i sig i vår tvåa tycktes nöjda. 🙂

4. Pynta grönt. Miljövänliga ballonger är ju topp! Vill man ha miljövänliga blommor så  är det ju en enkel sak i maj, bara ut och plocka. Istället för serpentiner, sy egna vimplar! Det är färgglatt och festligt och återanvändbart.

5. Skicka elektroniska inbjudningar! Nu har i princip alla jag känner e-post, min äldsta släkting är inte särskilt gammal och använde sig nog av e-post innan jag gjorde det. E-post, FB, sms, mms. Inte behövs ett raditionellt kort längre. 🙂

Jag hade ett fin födelsedag, och fick en ny termos och en gjutjärnsstekpanna. 😀

vimplar-tivoli1-1024x882

Bild lånad härifrån.

This entry was posted in högtider, konsumtion and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to 66: Tänk grönt på kalaset!

 1. Bra lista!

  Vi har ärvda tygservetter som vi är alldeles för dåliga på att använda. Har funderat på att färga dem för att se om de skulle blir använda då, vitt är liksom inte riktigt någon min färg. Använde dem senast på vårt bröllop (ja, vi har över 50 st) och nu ska jag i alla fall låna ut dem till en väns bröllop, och däremellan kanske använda dem på vår namnfest. Egentligen borde jag väl sy egna i nån kul färg, om jag nu vill ha färgglatt. Minns inte om du är en som syr? Tänker att det borde vara lätt att sy om gamla linnehanddukar, och såna är väl lite lättare att få tag på?

  • AnnaCarin says:

   Hmm smart! Ja handdukar är lite lättare att hitta kanske. Får kika. Min faster hade alltid tygservetter, det är mysigt tycker jag 🙂 Kul idé att låna ut era! Mkt smart! 🙂 Syr gör jag väl egentligen inte men raksöm kan jag få till 😀

 2. Tusen tack för svar! 🙂 Ska kolla upp det där! Kram

 3. Anna E says:

  Till min sons ettårskalas sydde jag vimplar på ett fem meter långt band! Inte världens snyggaste sömmar alltid men ändå 🙂 det var kul och blev fint! Jag sydde också egna påsar till fiskdammen, de var mycket uppskattade och alla ville ta med sig dem hem vilket de fick naturligtvis! Så nu måste jag sy nya till det kommande tvåårs kalaset om en dryg månad. Till själva fiskdammen hittade jag ett mkt fint tyg med havsmotiv som ska användas kalas efter kalas!

  • AnnaCarin says:

   Men vilken bra idé! Egna påsar 🙂 Jag är så himla dålig p åatt sy bara..

   • Anna E says:

    Äsch det var inte så avancerat sömnadsmässigt, jag använde sidenband för att knyta ihop påsarna. Köpte samma tyg fast i olika färger och anpassade storleken på påsen lite efter vad varje barn fick som personlig present i.

   • AnnaCarin says:

    Men ändå! Jag har ingan symakin så det fallerar nog på det. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s