TV:hjälp

Jag vill köpa en liten tv till vårt sovrum, jag har nu bott med en tv i sovrummet i två veckor typ och alltså fy farao vad gött det är att knäppa på bollibompa på morgonen och slumra vidare. Livskvalité. Vårt sovrum är mkt litet, typ som en garderob. En platt-tv är att föredra, och jag vill ha en svanenmärkt, inget kvicksilver och mindre flamskyddsmedel. Därför tänkte jag köpa en ny även om jag vet att konsumtion av begagnat är bäst.

Men till frågan, är nån insatt i tv-DJUNGELN? Jag vet att Samsung har svanenmärkta tv-apparater men är alla deras tv-apparater det? Jag kikade nu på el-gigantens hemsida, av praktiska skäl eftersom det finns en sån butik i stan men jag blir inte riktgigt klok på infon. Nån annan som är lite insatt? Vart kan man köpa en svanenmärkt Samsung? Finns det andra märken?  Krav: Liten, platt, med USB-port och faktiskt gärna inbyggd dvd.

This entry was posted in konsumtion and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to TV:hjälp

 1. Sitter precis och läser Kloka hem med ett glas rött (hej fredagskväll) och där står att Philips fått godkänt för sina tv-apparater när det gäller kemikalier. Kanske värt att kolla lite närmare på?

 2. Anna E says:

  Jag förstår att det kan vara skönt med en tv i sovrummet eftersom vi själv hade en där de tre första åren men när vi flyttade åkte Tv: n ut och jag måste bara säga att det var en befrielse. Vi tittar långt ifrån på tv i samma utsträckning numera. Sen har ju det faktum att vi bara kan öppna dörren och gå ut i trädgården gjort sitt till att minska tvtittandet men jag tycker ändå att det är så skönt att slippa tv tjatet inför läggdags. Nu läser vi sagor istället vilket jag länge eftersträvat men tv:n var en alltför stor konkurrent tidigare.
  Jag fick en liten begagnad tv av min farsa som jag kan koppla in i sovrummet i nödfall som sjukdom ex men den har jag hitintills inte behövt använda trots flera krupptillfällen.. hursomhelst tycker jag att det var skönt att den var begagnad så var den förmodligen riktigt utbränd på de farligaste kemikalierna.
  Med detta inte sagt att en tv i sovrummet inte kan funka för dig eller någon annan. För oss gällde det att begränsa i tid och otid och det var jättesvårt, out of sight out mind ungefär 🙂

  • Anna E says:

   Out of sight out of mind ska det stå 🙂

  • AnnaCarin says:

   Jag har inget emot tv jag, jag tycker själv att det är en bra avkoppling, och jag älskar film t.ex. Hemma i vardagen så tittar vi en del, det hade kanske sett annorlunda ut om vi varit två föräldrar. Jag tycker det är så otroligt skönt att få slumra en halvtimme när jag blir väckt i gryningen. Har bott i mammas vardagsrum nu typ tio dagar och det är bra mkt mysigare att barnet kommer och kryper ner i sängen och kollar på bollibompa än att han driver upp en. Han är nöjd, jag är nöjd, win-win. =)
   I vardagsrummet har jag en tjock-tv från början av 2000-talet, en blybomb som jag hemskt gärna vill bli av med men eftersom bilden fortfarande är perfekt har det som inte blivit av. Den står på rätt mycket om kvällarna. TV är liksom ensamståendes hjälp i vardagen.. =)

   • Anna E says:

    Missförstå mig inte, jag tycker också om att se på tv och film men tiden räcker inte till för det längre det är så mycket annat jag hellre gör just nu iallafall. Dessutom är jag oftast för trött efter läggningen att jag inte orkar kolla på något.
    Det har nog inte framgått av mina kommentarer efter som jag inte känner att det varit nödvändigt att berätta men jag är faktiskt också ensamstående sedan nästan två år tillbaka. När jag skriver oss och vi är det mig och min son jag syftar på.

   • AnnaCarin says:

    Åh det var dumt av mig att anta saker, jag ber om ursäkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s