IN:UT v 36, 37, 38, 39

Det är lite segt här. det har varit fyra fina veckor men jag kommer inte på så mycket att blogga om. Det har ju varit helt fantastiskt väder, jag badade senast för för knappt två veckor sen. En helt fantastisk dag på stranden med bikiniväder och manetvatten. Sen blev jag iof förkyld, men det skyller jag inte på bad utan på att jag jobbar på vårdcentral.. Snart är det dax för influensatider, jag velar om vaccin eller inte vaccin.

IN
2 DVD-boxar till mig
2 barnfilmer
1 barnbok
1 kofta till mig
1 par mysbyxor till mig
4 par strumpor till mig
1 par termobrallor till barnet (Bionic finish från Lindex)
I par ullbyxor till barnet (eko Nöstebarn)
2 leksaker
1 svampkorg
1 par rätt kassa tofflor (tänkte köra dem i tvättmaskinen efter vistelse på vårdavdelning, hua för bacillerna där)
1 poncho

UT
22 plagg (vissa tippen, vissa Kupan, vissa till en släkting som syr fina saker av jeans)

Resultat: -4

De grejerna som är IN till mig är förberedelser för planerad inläggning, ska operera mig nästa vecka om allt går väl. Ska vara lite konvalescent hemma hos min mamma sen, myskläder och film står på agendan.

Måste bara rekommendera de här brallorna från Nöstebarn som jag köpt till min 3-åring som vägrar annat än tights. Man kan lätt dra ullbrallan utanpå och så blir det varmt och mysigt. De är dyra, men de har jättebra andrahandsvärde. I och med att man kan vika ner dem räcker de ju längre tid. Mycket nöjd. =)

Picture 20

This entry was posted in Veckans IN:UT and tagged , . Bookmark the permalink.

15 Responses to IN:UT v 36, 37, 38, 39

 1. Erika says:

  Lycka till med operationen!
  Jag hoppas att det inte är allvarligt!
  En bok eller tidning att läsa kan vara bra (har du sett nya numret av Kloka Hem?) och sudoko/korsord fungerar bra som distraktion. Jag tillhör de som avskyr att sitta och stirra på klockan utan mycket hellre har något att sysselsätta både händer och tankar med.

  • AnnaCarin says:

   Åh tack! Nej det ska vara rätt okomplicerat, peppar, peppar. Ja! JAg tänkte ladda upp i helgen med lite nya tidningar och korsord är superbra! =)

   • Erika says:

    Jag håller tummarna! Jag har gjort tre operationer, varav en komplicerad och en av de mer rutinoperationerna var vaken. De mindre operationerna fick jag åka hem samma dag och då var jag beroende av tidningar och böcker för att få timmarna att gå. En egen vattenflaska var också toppen för de där plastmuggarna de har rymmer väl inte mer än en klunk och det kändes så jobbigt att behöva kalla på hjälp var femte minut innan jag fick lämna sängen. Om du har någon med dig i väntan innan eller efter så är en kortlek alltid bra också 🙂
    Och så får man alltid skämma bort sig själv efter en operation 😛 ( I alla fall är det vad min mamma fortfarande säger) så glöm inte att tänka ut något kul 🙂

   • AnnaCarin says:

    Åh det här blir min fjärde, jag slipper narkos får spinalbedövning. Men MYCKET bra tips med vattenflaska! MIn första var planerad och då fick jag åka hem rätt snabbt var fortfarande lätt groggy. Andra var akut och då fick jag inte dricka något efteråt för de skulle kanske behöva reoperera. Tredje gången var i lokalbedövning och fast det kändes som ett stort ingrepp för mig var det bara att resa sig och gå typ. Efter den där oplanerade gången så packar jag halstabletter och hostmedicin, helt omöjliga saker att få av IVA-personal. Tidningar, dvd-filmer och karra, check! =)

 2. Tycker att det ändå är en imponerande lista för fyra veckor, särskilt i årstidsbyte. Känns som att jag shoppat och shoppat den senaste tiden när barnens kläder behövde kompletteras inför höst/vinter och även min eftersom jag börjar jobba igen nästa vecka. Men sen väntar förhoppningsvis veckor av mindre på in-listan.

  Lycka till med operationen! (Eller vad man nu säger…)

  • AnnaCarin says:

   Åh han har inte spurtat lika mycket i längd denhär sommaren, han kunde ha samma skor som i våras och samma vinterjacka och ullfleece. =D Kvar på listan är vinterkängor…

   Tack! Ja vi får se, har haft lite ont i halsen idag, är man lite dålig veckan innan ställer de in, hålelr tummarna för att det inte blir värre.. Skjuta upp skulle kännas jättejobbigt ..

 3. Moi says:

  Jag har gjort ett litet överslag här i hjärnan och har inte köpt så mycket de senaste veckorna, men så kom jag på att jag var på loppis och det kan hända att jag råkade köpa en hel del. Tex reimaoverall 50 spänn. Jag hade ganska nyss köpt en overall till ungen men jaha nej, jag köpte en till. Antar att det är onödigt men jag tänker att det inte är så dumt med en extra. Jag har väl jobbat för länge på förskola för att inte måla upp worst-case scenarion hela tiden, typ kissig overall, trampa i en stor pöl, och om inte annat, jag säger till att andra barn kan få låna den om det behövs.

  Jag tänkte prova en månad till att börja med att skriva upp, jag ska på en liten resa, nu så jag börjar sedan. Inte för att det inte går att skriva på resan, men för att jag kommer att tänka på annat.

  Nåväl, lycka till på op! Hur blev det förresten med B:s?

  • AnnaCarin says:

   Loppisfynd är nästan undantagna, jag räknar med dem förstås men de är ju inte en belastning för miljön så jag säger tyta och kör på loppisar. = )Bambi har aldrig behövt en extra overall, men det är ju inte alls en dum idé. I år kör vi byxa+jacka, han hatade overallen i våras.
   Låter kul med resa! Hoppas du får det fint! =)
   Tack!! Jo B kommer att opereras men troligen kan det vänta tills han är typ 15, för att göra det bra måste man använda lokalbedövning. Gör man det nu i sövning så måste man ändå göra om det. Men han går på ögonkontroller cirka 3 ggr/år. =)

 4. Erika says:

  Jag har aldrig fått spinalbedövning men för min del föredrar jag narkos framför att vara vaken. Men jag gjorde en stor skall/hjärnoperation och drömmer fortfarande mardrömmar om operationslamporna som var det sista jag såg, så att året efter ligga vaken under de lamporna gav mig ångestattack. Men, jag vet nu att jag faktiskt klarar av att opereras även om jag får fullfjädrad panikattack så det kan ju inte bli så mycket värre när åbäket ska ut (som tyvärr också görs vaken med lokalbedövning). Ryggmärgsprov har jag tyvärr gjort och det är jag väldigt glad om jag slipper göra om.
  Ja, har man gjort det förut och varit inom sjukhusvärlden mycket så lär man sig ett par knep. Jag har alltid med mig vattenflaska och ingefärskarameller( mot illamående) i handväskan vart jag än går. Och jag hittar nog bättre uppe på sjukhuset än nere i stan… Det är illa det…
  Alla mina tre har varit planerade så jag har kunnat packa till de. Jag känner mig mycket sjukare i sjukhuskläder, i sjukhussäng och när jag luktar sjukhus så något av det första jag vill göra är att duscha med eget tvål och ta på mig egna kläder. Av någon anledning känns det mycket bättre att ha egna leggings än att ha de blå byxorna. Min bästa kompis pratar fortfarande om när hon var uppe med sin mamma och besökte mig efter skalloperationen, jag hade på mig mjukisbyxor och det var första gången hon sett mig i det och enda gången hittills 😛

  • AnnaCarin says:

   Jisses, en hjärnoperation! Det låter mycket tufft. Hoppas allt är bra nu. Ja jag vet att jag är orimligt rädd för narkosen, har pratat med en läkare där jag arbetar, hon är narkosläkare utöver distriktsläkare, och jag förstår hur liten risken är. Men jag jag blev så lättad när jag insåg att jag inte behövde sövas så när jag fick välja så valde jag spinalbedövning. Har aldrig gjort en sån, så vi får se, blir det en ytterligare operation nån gång så kanske jag omfamnar sövning..
   På Visby lasarett får man bara särk, så egna kläder känns tvunget och jag håller med, när man fått duscha och satt på sig sina egna kläder mår man bättre. =) Kram!

   • Erika says:

    Jag jobbar på det 🙂 Gjorde den stora operationen 2011 och de räknar fyra år innan allt växt ihop ordentligt och smärtan avtar. Sedan har jag tyvärr fått MS och fibromyalgi under dessa tre åren så det är fortfarande mycket sjukhus. Om du vill så vill jag gärna veta hur det gick med den bedövningen sedan, det är kanske det bästa alternativet och vi vet inte om det ännu 🙂
    Kram 🙂

   • AnnaCarin says:

    Jisses! Ja men jag ska INTE klaga på min hälsa, alls faktiskt. Absolut! Du får en recension av spianlbedövning+lugnande medel+hörlurar med Vivaldi. Fick en skrämselhicka idag när en kollega sa att hennes bedövning tog för långt upp vid ett snitt och hon inte kunde känna när hon andades. Asså spare me sånt innan en operation liksom. Kram!

 5. Erika says:

  Klaga på! Jag lyssnar, och förstår så gott jag kan 🙂
  Vissa personer verkar inte förstå det där… Inför min första behandling med min nya medicin var det de i MSgruppen som sa att de fick spyattacker av den, och kräkning/kvävning är min största fobi. Jag fick dras in i rummet för att sätta nålen. Men nu har jag tagit den i 10 månader och jag har inte blivit dålig alls. Är riktigt trött i ungefär 30 timmar efteråt och sedan är jag mig själv, så några kräkningar hade de inte behövt skrämma upp mig med!
  Jag fick Stesolid som lugnande när jag fick panik på operationsbordet och de enda biverkningarna jag fick av det var att jag blev torr i munnen och att jag har partiell minnesförlust över vad som hände mellan jag fick det och när jag gick ut ur operationsrummet. De hävdar att jag pratade, vilket jag inte kommer ihåg. Men om det är det enda så kan jag leva med det 🙂
  Jag stressar alltid upp mig om jag vet hur jag kan reagera, så jag kan aldrig läsa bipackssedeln själv utan att bli hypokondrisk! Tack och lov har min nuvarande MSsköterska full förståelse för det så alla tabletter jag tar säger de inget om förrän jag kommer senare och frågar om min reaktion är av medicinen. Det systemet fungerar så mycket bättre för mig 🙂

  Även om det skulle bli samma för dig, så andas du ändå men ett tips är att försöka känna vid näsan istället för lungorna. Att du har mer fokus där, t.ex tänk att du ska andas så att du kan se att näsvingarna rör sig (istället för den vanliga att man ska andas så att man känner att magen växer). Och sedan så finns där en massa människor som har koll på dig och din andning!
  Fråga om de kan sätta ner en spegel till dig så att du kan se ditt eget ansikte. De flesta operationsavdelningar har det till yngre men frågar man så kan de säkert sätta fram den. Då kan du fokusera på den och verkligen få bevis för att du faktiskt andas.

  Vivaldi låter bra! Du får ligga och humma melodin till de andra också 🙂

  kram!

  • AnnaCarin says:

   Åh alltså väldigt nöjd med upplevelsen. Hade full kontroll hela vägen kändes det som, och var klar i huvudet och inte illamående efteråt. Det var inte läskigt alls med bedövningen, lite konstigt kanske att inte känna sina ben. Han satte den bra iaf så jag var bara bedövad från typ rumpan. Jag kunde röra armarna förstås och bara det att jag fick flytta syredutten i näsan när det började skava var jätteskönt, bytte näsborre liksom. Fick lugnande i början men det kändes som om det inte behövde sen när det gick ur, blev mest yr i huvudet av den. Hade musik i lurarna, valde en låtlista med Coldplay, de är inga jättefavoriter men deras låtar kändes somlagom, och det var bra. Som en enda lång låt i lagom takt liksom =)

   Så ja, jag är nöjd med valet och om jag fick välja igen skulle jag välja vaket. Uppvaket var rätt tråkigt, men jag hade sovit dåligt på natten så jag slumrade till. Tog ungefär 3 h innan jag kunde stå på darriga ben men helt ur gick den inte förrän lågnt senare, det var som om den drog sig uppåt från fötterna och bakåt mot baksidan så tillslut var bara huden på rumpan bedövad, haha! =)

   Mår utmärkt, har inte ont, är inte så svullen. Känner lite så här, varför gjorde jag inte detta för 2 år sen? Menen poäng är ju att min son är 3,5 drygt och förstår att jag inte kan bära honom, så det är ju bra. =)

   • Erika says:

    Vad skönt att höra!! 🙂
    Jag vet inte riktigt vad mer att säga, grattis till att ha klarat det så bra! Det låter verkligen som att du hade rätt inställning!
    Hoppas att sonen kan ta det lugnt med dig och att du återhämtar dig snabbt 🙂
    kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s