IN:UT juni, juli och augusti v 22-35

IN
28 Inredning
10 Böcker
39 Kläder
10   Leksaker/sportsaker

DVS:
Chockerande 87 IN på 3 månader. Av dessa 85 var 28 eko (kläder) och tyvärr bara 4 begagnade. Av de där 39 klädesplaggen var 23 till barnet (13 par underbyxor för sommaren 2014 var den som blev blöjfri!). Men chockerande 85 IN. Och liksom inget onödigt. Naturligtvis hade jag velat handla mer begagnat, t.ex. till balkongen som fick 5 nya grejer i år (alltså NÖDVÄNDIGA parasollet t.ex. hade lätt smält bort utan det). Men jag erkänner, helt chockad över att jag på tre månader lyckats handla 85 grejer. Det köpet som jag är mest nöjd över men som tyvärr använts minst är ett tält och en gosig sovsäck till barnet. En natt fick vi till, men nästa sommar blir det förhoppningsvis flera.

UT
14 trasiga plagg/saker jag slängt på återvinningen
16 plagg/saker jag gett bort

Resultat: + 57

Jisses.

This entry was posted in konsumtion, Veckans IN:UT and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to IN:UT juni, juli och augusti v 22-35

 1. Vad kul att du är tillbaka!

  Håller med om att det är galet det här med konsumtionen, även för oss som tänker igenom varje köp så blir det grejer in hela hela tiden.

  • AnnaCarin says:

   Ja men eller hur! Det är verkligen en ögonöppnare. Delvis är nog förklaringen att jag knappt haft inkomst sedan 2010, t.ex. kläder till mig själv har ju inte funnits rum för, men jag är som sag helt chockerad.

 2. moi says:

  Fast jag köpte en burk med skruv, ska jag då räkna dem en och en? alltså. 12 par underbrallor är inget, jag tycker det är en enhet. så -12 på 85 😉 Jag tänker att en inte ska konsumera i onödan, men det får inte bli så att vi skapar vår egen ångest. Jag är på väg dit så ofta, ekoångest och ekostress. Jag gör verkligen så gott jag kan. Men ett större projekt vi sparar till, sätter en del käppar i hjulet för att byta ut madrasserna hemma, men jag gör så gott jag kan och orkar.

  • AnnaCarin says:

   haha nä skruvarna räknar jag inte individuellt, men underkläderna. Köpte t.ex. en förpackning tuschpennor = 1.
   Ja jag håller med dig till viss del men det har varit bra för mig att radda upp det så här, tycker det är lättare att få överblick och faktiskt bara köpa det jag behöver istället för det jag vill =)

 3. Moi says:

  Gör tvärtom också ibland för fy satan vad tråkigt med bara trosor diskmedel och bröd jämt 😉

 4. Äsch, sådär blir det ju ibland. Man får se det som en bra påminnelse tycker jag, till hur man kommer fram till en bra konsumtionsnivå. Eftersom jag mer eller mindre startade hela IN:UT- rörelsen så har jag ju varit med ett tag, och toppar och dalar hör till, även efter lång tid. Livet, liksom!

  // Pernilla (ekoenkelt.se)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s