IN:UT v 14

Åh hela 14 veckor har gått av 2014. Jag förstår som inte riktigt vart tiden tar vägen. Jag började min 4:e och sista praktik nu i måndags, 4 veckor på kirurgkliniken. Jobba heltid, alltså SJUKT jobbigt. Hur får man ihop livspusslet?? Ser ju iof inte ut som om jag lider av tidsbrist när man ser veckans shopping, men så SJUKT effektiv jag har varit, in-ut, smash and grab nästan.

IN
1 par byxor
5 par strumpor
1 par strumpbyxor (återvunnet material)
2 st BH (1 öko-tex)
3 par trosor (öko-tex)
1 balkongstol
2 dynor till balkongen
1 förvaringslåda
1 kasse tågbane-delar (begagnat)
1 set rengöringspads från Imse Vims (eko)
1 set metallmått (plastbantar och mina IKEA-plast från 2000 börjar se lite sunkiga ut)
2 tallrikar (Gåvan)
1 Höganäskopp (Gåvan)

UT
5 plastmått (återvinningen)

Resultat: +17

Rent ynkligt eko den här veckan. Många inköp och inte mycket ekotänk. Mitt enda försvar är väl att jag köpt rätt långlivade grejer och inget slit och släng. Stolen är väl den grej jag stör mig mest på att det ska vara så svårt att hitta. Den är från Rusta och gjord av odlad acacia vilket inte alls är okej, om den inte är fsc-märkt vilken den inte var. Jag letade efter okej balkongmöbler häromkring förra sommaren och kammade noll. Eller ja jag hittade ju den fina norska designstolen som jag ville ha, gjord av furu. Men 2500 (priset på Körsbärsgården i Sundre) för en stol är ju lite saftigt. Men jag har dåligt samvete för den nya, det är ju inte okej alls. Jag ska vårda den som ett barn, och nu är min sittplatssamling på balkongen komplett, med den typ 30 år gamla soffan jag ärvt av mina päron. De dynorna jag har ska jag klä om, de är rätt sunkiga nu.

Jag har länge tänkt att jag skulle köpa ett set med rengöringpads från Imse Vimse, och är verkligen jättenöjd. De är mjuka och tunna, lätt att göra rent med.  Man får ju lägga dem i tvättpåse annars är de nog ett minne blott här men det följde med en sån. =)

This entry was posted in Veckans IN:UT. Bookmark the permalink.

2 Responses to IN:UT v 14

 1. Lindslay says:

  Jag tycker att det är jättebra att du ändå tänker på dina köp. Även om de kanske inte är eko alla gånger. Och att det är något som inte är en slit och slängprodukt.

  De rengöringspadsen var jag tuvngen att kolla upp. Så himla smart. Jag har inte ens tänkt på att det går att använda tvättbara.

  • AnnaCarin says:

   Nä det är en balansgång det där, vad har man råd med? Och jag spenderade hela frra sommaren med stolspan på loppis utan framgång… =)
   De är superbra! Nu sminkar jag mig ju inte varje dag, men gör man det behöver man väl fler. De är ju vita så klart de blir lite sunkiga efter ett tag men nöjd 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s