IN:UT v 12.

Lite i förtid, men jag råkar veta att jag inte ska handla något alls på hela helgen. Det har banken bestämt ;). Och idag fick jag hem två böcker jag har gått och SUKTAT efter sedan jag fick reda på deras existens.

Picture 37Jag följer Petra Krantz Lindgrens blogg, alltid kommer det upp något nytt och bra där. Jag hade tänkt låna den här på bibblan men kön var ju en MIL lång. Jag är supertaggad att läsa den, det känns som om just nu med en 3-åring i hemmet, en stor/liten person, en person som käpar dagligen med nya ting och lär sig konstant, en person som vill/vill inte, som har nära till eufori och gråt på samma gång – alltså jag behöver bli en bättre guide i det här som kallas livet. Jag försöker verkligen att förstå hur alla saker kan te sig för en 3-åring men ibland brister tålaomodet och förklaringar blir till helt fel metoder. Läser lite här och var och försöker bilda mig en fungerande men ändå ostatisk “metod”, vill helst inte använda metod men ni förstår. Vad fungerar för oss och hur ska vi gå tillväga? Så pepp!

Picture 38Jag letar med ljus och lykta efter vegetariska recept som kan fungera hemma hos oss. Och jag ÄLSKAR den här bloggen! Alltså jag önskar att jag kunde bli adopterad av den här familjen! Vilken otrolig fröjd det hade varit att bli bjuden på alla dessa goddsaker. Och jag älskar att de lyckats få med sin 3-åring på tåget. Jag förstår att det kan bli svårt att bjuda Bambi på dessa hard core veggie-recept till en börja med, men jag tänker att jag börjar bakifrån – med efterrätterna. Finns ju en större möjlighet att introducera saker lite framöver då tror jag. En kan ju bara göra sitt bästa liksom.

En annan bok som jag inte köpt men som jag har önskat mig i födelsedagspresent är den här:

Picture 40Jag tror den är en fin medelväg, jag har uppfattat den som lite mindre hard core och mer “vanlig” vegetarisk mat.

Bra vego-bloggar för barnfamiljer är bl.a. Lilla matderivén och Det gröna skafferiet. Är det någon av er läsare som har en favorit vego-kokbok eller vego-blogg, speciellt med mat som kan tänkas funka för ett kräset barn, SNÄLLA lämna en kommentar!! =D

IN
2 böcker

UT
8 förpackningar med barnsäkerhetsprylar för att säkre hemmet. (Oöppnade förpackningar som jag tappade bort vid en flytt, hittade nu och skänkt bort via FB.)

Resultat: -6

This entry was posted in barn, bra bloggar, Litteratur/film, Veckans IN:UT, vegetariskt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to IN:UT v 12.

  1. Vi har två gröna kokböcker som vi ofta lagar ur – “Gott och Grönt” och “Vegetariskt. Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal.”. Bonniers kokboken har en kompis som lovordar den, men jag har inte lagat något från den själv. Skulle också gärna spana in Green Kitchen Stories kokbok, men är lite avvaktande till att köpa fler kokböcker så jag väntar nog tills jag kan låna den på bibblan.

  2. Lindslay says:

    Vad bra med den vegetariska kokboken. Det är nog en jättebra investering för just recept går ju att modifiera så enkelt till ett annat recept. Och Lilla Matderivén skulle jag nog också ha föreslagit som bra tips för föräldrar. Den är jättebra och jag har använt många av hennes recept. De kalljästa pitabröden är så himla goda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s