Veckans IN:UT v 9

Alltså innan uppräkningen börjar vill jag sätta ramarna: VAB. VAB. Och så lite mer VAB. Bambi har varit sjuk sen i tisdags, det har varit Ipren, Bricanyl och soffhäng.

IN
5 DVD-filmer (eh ja 5. Visserligen en förra veckan som jag glömde räkna upp, men 5. Eh.)
1 pussel
1 bok (present från en av mina vänner)
1 spel (Fishing Game, älskart!!)
1 sminkborste till mineralfoundation

UT
0.

Resultat: +9

DVD-floden började med Disney Pixars Bilar. Som vi sen sett 1000 ggr. Jag har varit lite anti, men alltså vilken hit. Bambi älskar den, älskar Blixten Makiiin. De andra köpte jag för att försöka komma ifrån Bilar. Så vi har sett bl.a. Alfons Åberg Hokus Pokus-filmen, den var jättetrevlig =).

Jag har inget mot att köpa DVD-filmer, jag tycker om att se film själv, och jag är glad att det verkar gå i arv (och ja miljön, dvs det här hemmet,  är ju väldigt positiv till film). Jag brukade gå skitofta på bio förr, before child. Nu inte så mkt, vi har tillsammans sett två filmer hittills på bio, en 4 x Alfons och En liten skär, och han verkar gilla det. Jag har präglat honom på film redan som liten, det har varit mängder av Fåret Shaun, favoriten Pino, Pettson och Findus har ju typ slitits ut här och det har varit fest varje gång vi fått hem en ny film, likaså Mamma Mu – världens bästa barnfilm. Jag tänker som så att filmer som går hem – vilken vinst, och går de inte hem så har jag skänkt dem vidare, tänker börja ge bort dem i takt att han tröttnar med, DVD-filmer är ju ingen mening att spara på, vem vet vad formatet är om 20 år. =)

Radiator-Springs-disney-pixar-cars-33166901-1440-900Ovanligt charmiga. Nej klarar inte bechdel testet, förstås, men charmig film.

This entry was posted in Veckans IN:UT and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Veckans IN:UT v 9

 1. Haha, känner igen mig. Vi har också haft vår beskärda del av sjukdomar och filmtittande även om jag ju som föräldraledig inte tekniskt sett vabbar (och i de flesta fallen har det varit vi vuxna som åkt på alla baciller men det har också inverkat på barnens filmtittande).

  Hur som helst, det jag skulle komma till var att vi har börjat hyra barnfilm. Toppen! Dels varieras mina ögon något, och var filmen ingen hit blev det i alla fall billigare än att köpa nytt. Å andra sidan blir en film en riktig favvo så lönar det ju sig att köpa – som Totoro som vi säkert sett femtio gånger nu sen julafton. Jag har också funderat på att köra en bytlåning med lite kompisar, men det har lite fallit på att jag vet hur vissa behandlar sina filmer. Inte så kul när halva filmen inte går att se för att skivan är så repig. Å andra sidan kanske de behandlar lånade filmer bättre, men inte så kul att låna en sån film heller.

  • AnnaCarin says:

   Smart! Ska jag absolut testa nästa gång! Barnet har rätt bred smak, men ibland blir ju en film jag tänkt “klockren” om värsta floppen! Åh Totoro! Den ska jag hyra och se om den funkar =) Jag har ännu inte introducerat såna Disneyfilmer med människor i, de stereotypa mönstrena vill jag som gärna hoppa över. Jag tvekade ASLÄNGE inför Bilar, jag gör mitt bästa för att kalla de flesta bilarna för hon speciellt de som gör lite mer grejer. Än så länge så har han itne riktigt greppat skillnaden mellan han och hon utan växlar rätt ofta. Den enda Disneyfilmen av klassikerna jag tänker funkar är Lejonkungen, väldigt nyfiken på Frost med. Ska testa hyrvarianten nästa gång! =)

  • AnnaCarin says:

   Åh jag VAB:ar ju inte heller egentligen, när man lyfter CSN så är det ju inte ett alternativ. Helt galet att man inte ens får ge bort några VAB-dagar. SOm tur var läser jag på distans annars skulel det ju bli katastrof ibland….

 2. Erika says:

  Jaaa Totoro är fantastisk precis som alla filmer av Hayao miyazaki 🙂
  Älskar att se film tillsammans med liten

 3. tinaromanov says:

  1. Gillar temat på din blogg! Så himla bra!

  2. Och tack för du följer min blogg! Gör mig superglad!:)

  Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s