Veckans vego – Pankopanerad silkestofu

Wohoo! Ännu en 10 poängare har serverats här hemma, lunchen dieux point!

Jag köpte en silkestofu för typ 2 veckor sedan som har legat i kylen och bara lyst “tofuklump”. Jag har faktiskt aldrig tillagat just silkestofu förut bara sån där annan grov som man hittar i kyldisken. Då brukar det bli grytor och det brukar aldrig bli gott. En gång blev jag bjuden på sån grov tofu som dödsmarinerats och grillats och som var svingod, men jag har sällan tillgång till dödsmarina och grill… Så den där tofun har legat där en god stund i kylen och mitt tofusjälvförtroende har som inte växt.

Hur som i fredags blev jag bjuden på fisk panerad i panko och barnet TRYCKTE i sig. Nu brukar han trycka i sig mat som bjuds i det hemmet (jag me..) men jag tänkte aha! Hen gillar ju panering, och den där var ju god. Så idag skar jag upp silkestofun i kuber och panerade i majsmjöl och panko, och typ friterade bitarna i olja/kokosfett.

Till detta bjussade jag barnet på ris, edamebönor och en kall sås gjord av creme fraiche och sweet chilisås. Jag kallade tofubitarna för nuggets lite svävande och det röda i såsen var “ketchup”. Alltså när det kommer till mat så  är det väl  ok att lura barn blå?!

Det var verkligen en superhit och något jag absolut kommer att göra igen. Panko smakar verkligen annorlunda mot vanligt ströbröd. Mitt enda aber med panko är att det ingår vegetabilisk olja (säkerligen palmolja) i den jag hittade på Ica Maxi, så jag får 1. leta efter andra märken och/eller 2. kontakta tillverkare och fråga varför liksom. Annars brukar jag köpa ströbröd från antingen Änglamark eller ICA ECO. Förstår att man kan göra själv men mjukt bröd är inget vi brukar äta här hemma, så det är en produkt jag mer än gärna köper. =)

IMG_7402

This entry was posted in mat, vegetariskt and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Veckans vego – Pankopanerad silkestofu

 1. Mikaela says:

  Heja panko! Det är ju så gott! Här hemma är “jättefiskpinne” en hit… En gång gjorde jag pankopanerade grönsaker, typ broccoli och blomkål och sen friterade jag det hela. Också väldigt uppskattat.

 2. Mikaela says:

  Coop. Ska gå och kolla i skåpet vad det är för sort…

 3. Erika says:

  Låter sjukt gott men mindre kul med palmolja 😦 Håller tummen att du hittar något utan. Försökte kolla upp tempura mix har fått för mig att det ska vara något alldeles extra 🙂 men ser bara att det står just tempuramjöl men vad e det egentligen?
  Här hemma kör vi alltid på Mandelmjöl/quinoamjöl , ägg och sesamfrön som planering till det mesta. Just idag blev det panerad getost och quinoa med tabbule och hummus. Osten ratades av 3,5 åringen men planeringen går alltid ner.
  Lycka till i jakten

  • AnnaCarin says:

   Ja precis, det känns inte så muntert. Kiddo gillar ju vanligt ströbröd med, men tror inte det blir riktigt lika bra på tofu. Sesamfrön går hem om de är blandade med något annat. Jag tänkte maila lite företag och kolla, om man tex frgar Änglamark så dyker det kanske upp. = )Mandelmjöl har jag använt med aldrig quinoamjöl dock, spännande! Just nu kör vi mycke ti majsmjöl från Saltå Kvarn.
   Ja jag var nog över 20 innan jag lärde mig uppskatta getost. =D

 4. Mies liv says:

  Nu är det visserligen det här inlägget skrevs men jag måste ändå komma med mitt Pankotips.
  Jag köper mitt panko från Sverigeskafferiet. Det är gjort på surdegsbröd och innehåller inga konstigheter eller dumheter som palmolja osv.
  http://www.sverigeskafferiet.se/surdegspanko-p-198.html?cPath=135&osCsid=5d22e2486673ce5d94f7211b88d597c9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s