IN:UT v 4

Men jisses. En grej med de här listorna är att det blir så tydligt att tiden bara RUSAR just nu.

IN
1 skrivbord (begagnat)
2 köksstolar (begagnat)
2 böcker (begagnat)
1 par termovantar till mig (begagnat)
4 par strumpor

UT
16 barn- och vuxenplagg (utslitna, soporna)
1 galge (trasig, återvinningen)
1 tekula (trasig, återvinningen)
3 plagg (Kattloppisen)
1 bok (Kattloppisen)
3 DVD-filmer barn (Kattloppisen)

Får revidera listan! Vi hade fika idag och då kom det IN födelsedagspresenter till barnet, bl.a. världens gulligaste barnset till frukost:
1 mugg
1 tallrik
1 skål
1 par kalsonger
1 bok

Resultat: -10

Jag är sjukt dålig på att göra mig av med kläder, alltså att slänga dem. Jag har inga problem med att ge bort kläder till välgörenhet eller nån annan som kan behöva dem OM de är i okej skick. Men de där söndertvättade, noppriga, uttänjda, småhåliga slitna kläderna de är ju helt omöjliga att bli av med. Men nu så gjorde jag en kraftansträngning och slängde den där gamla pyjamasen från 90-talet som inte ens är skön längre etc.

Kattloppisen är en loppis som Gotlands Katthem har, den går seriöst under namnet Kattloppisen. Vägg i vägg ligger Återanvändarna och det var där jag fyndade mitt skrivbord och mina två stolar allt som allt för en summa av 100 kronor. Jag kan varmt rekommendera deras lilla affär här i Visby. =)

This entry was posted in Veckans IN:UT and tagged . Bookmark the permalink.

15 Responses to IN:UT v 4

 1. Anna E says:

  Pyjamas från 90-talet, du är för skön!😊 Skulle vilja veta ppa för den!

  • AnnaCarin says:

   ppa?? =) haha ja alltså SJUKT dålig på att kasta “bra att ha-kläder”.

   • Anna E says:

    Pris per användning😄
    På 90-talet hade jag sådana där hiskeliga “siden” pyjamasar som håret blev statiskt av, inget jag kan säga jag sparat😄.
    I Ullared ska det finnas en textil återvinning jag har sparat en del jag ska ta med mig dit nästa gång som gamla gardiner m.m

   • AnnaCarin says:

    Hahaha ja men självklart! =) Oj ja väldigt få ören skulle jag tro. Det var en flanellpyjamas, mkt prisvärd. =) Aha smart, jag önskar att jag kunde lära känna nån smom brukar väva, de brukar ju gilla gammal textil… Nu blev det grovsoporna.

 2. Ja, visst är det svårt att bli av med kläder som är för slitna för att skänka, tex kläder med små hål i muddar, som jag inte kan laga. Det känns så hemskt bara slänga en massa textilier. Jag känner inte till så mycket om återbruk av textil.

  • AnnaCarin says:

   Men eller hur! Helst skulle man ju vilja att det blev en trasmatta liksom. Det vore ju det finaste, gammal noppig pyjamas blir ny trasmatta… =)

   • Anna E says:

    Har tänkt mycket på det där du skrev det senaste, istället för att åka till återvinningen med mina utslitna och urväxta kläder tänker jag hålla fast vid dem ett tag till och se om det inte finns en vävkurs till hösten! Jag har massor av hemvävda mattor då min mormor och hennes syster var konstväverskor men att föra traditionen vidare var inget jag tänkte på medans de var i livet tyvärr. Nu vill jag göra en egen matta! Borde inte vara svårt att hitta någon som vill lära ut heller då jag snart flyttar till en ort med lång vävtradition! Tack för inspirationen!

   • AnnaCarin says:

    Åh vad kul! Ja men en vävkurs borde det ju gå att hitta! Problemet med vävstolar är ju storleken… Men oj vad mkt fint man får av dem =)

   • Anna E says:

    Ja vävstolarna tar mycket plats, min mormor hade två stycken i en trerummare! Men det finns ju vävstugor!
    Förresten har du testat diskdukarna från Ekelunds linneväveri i Horred? jag var där igår och köpte ett gäng andra sorteringen och utgående. Om du vill så skickar jag dig gärna några!

   • AnnaCarin says:

    Haha TVÅ? Dedikerad! =)
    Åh spännande! Vad kostar de?? Jag testar jättegärna!

   • Anna E says:

    Kan man säga 🙂 min mamma har berättat att hon fick hålla hårt i sina kläder annars var mormor där och ville göra trasor till mattorna av dem..:-)
    Jag tänkte du kunde få dem, maila mig din adress så skickar jag dem till dig. Vilka vill du helst ha de som går i svart/vitt eller de traditionella som är vävda i rött/gult/blått?

   • AnnaCarin says:

    Åh hjärtans gärna! Det låter fint med de traditionella! =D Då får jag komma på något sätt att åtgälda! 🙂

 3. Fiff says:

  Jag måste tipsa om att man kan lämna in gamla kläder till H&M, i vilket skick som helst! Jag återbrukar mycket kläder och textil, och har alltid funderat över allt det där småspillet som blir över. Så jag mailade dem, och de tar emot även sönderklippta grejor! Sprid gärna detta :-).
  De sorteras sedan efter skick, en del kläder får fortsätta som plagg, en del återbrukas och en del återvinns. Läs här:
  http://about.hm.com/sv/About/Sustainability/Commitments/Reduce-Reuse-Recycle/Garment-Collecting.html

  • AnnaCarin says:

   Åh just ja, det där har jag hört om! Visste dock inte att man fick lämna in delar av kläder men det verkar väl rimligt. Hade okså föreställningen om att de bara tog emot H&M-kläder, men så var det ju inte. Tack för tips!! =)

 4. Pingback: Siden, sammet, trasa, lump | Green & bloggen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s