Ekotips! Änglamarks chokladdryck

Mitt barn har börjat gilla O’boy, och i ett försök att återigen införa frukost som verkar vara projekt omöjligt här hemma så tänkte jag fine, O’boy it is. Jaaa alltså jag gillar ju choklad man rör ihop med vanlig kakao och socker men nu har hen fastnat för att ta pulver och röraut i mjölk. Alltså O’boy it is. Men det har tagit emot att köpa det. O’boy tillverkas här i Sverige av Kraft Foods Norden, det verkar vara lite shady hur de producerar sina råvaror eller vilka de då köper in ifrån. Jag har inte läst INCI på O’boy men det är ju inte någon KRAV-kakao vad jag har förstått.

Men häromdagen så sprang jag på Änglamarks chokladdryck på Coop Konsum, och blev superglad. Kakaon, rörsockret och vaniljen kommer från ekocertifierade odlingar, den är märkt både med KRAV och EU-lövet samt så är den Fairtrade. Den innehåller visserligen emulgeringsmedel (E322) som man slipper när man rör ihop sin egna chokladdryck och man ska undvika den om man är allergisk mot soja.

Jag tycker den är god, får se vad barnet tycker. =)

ChokladdryckAnglamark

This entry was posted in Ekotips!, mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ekotips! Änglamarks chokladdryck

 1. Anna E says:

  Vad serverar du till? Vi har heller inga riktiga frukostrutiner, det som är gott ena dagen passar mindre bra nästa dag :-), idag blev det ekologisk spetspaprika och naturell eko yoghurt var för sig :-). Testade att göra kalljästa frallor i förra veckan och de gick hem, han lät tom osten ligga kvar på frallan! första gången någonsin! Annars gillar han ost separat. Det var superenkelt med frallorna, tog bara 10 minuter att blanda ihop på kvällen, sen skulle de jäsa 15 minuter och sedan stoppas i i kylskåpet över natten för att penslas med ägg på morgonen och -cirkus 18 min i ugn!
  Misstaget jag gjorde dock var att jag la alla bullarna att jäsa på samma plåt, det skulle bli tolv och tolv bullar ville jag inte ha utan tänkte spara hälften till nästa morgon. Men de jäste ju ihop så de blev inte så vackra och sjönk ihop då jag separerade dem. Nästa omgång lägger jag på två plåtar.
  har inte provat chokladdrycken, brukar testa att göra egen choklad och servera men än så länge så föser han bara bort det. Han gillar ju inte vanlig choklad heller men det kanske kommer, hade varit mysigt att ta med varm choklad på utflykterna…

  • AnnaCarin says:

   Åh han gillar knäckebröd, det har funkat ibland med smör och kaviar. En period åt han naturell yoghurt med bär i. Men frukost är jättevsårt, han vill mest ha välling men jag vill fasa ut det nu. Den smakar likadant som O’boy men är liiiite svårare att röra ut i mjölken – som tyr var tycker han det är okej med lite klupar. =)

  • AnnaCarin says:

   Det lät hur gott osm helst med kalljästa bullar! Testade du att frysa dem?

 2. Anna E says:

  De var jättegoda, enkla men goda. Körde på Ernsts recept:
  http://www.recept.nu/ernst-kirchsteiger/matbrod/mjol/kalljasta-frallor/
  såg nu att han bara penslade med äggvita ska prova det nästa gång samt prova att frysa in dem. Praktiskt att göra ex en fredagskväll så man har till helgens frukostar.
  Såg på tv en kille som stansade ut figurer i brödet med hjälp av pepparkaksformer, som pålägg hade han korv eller skinka men man kan ju ha ost eller leverpastej också, tänkte jag skulle testa det nån gång även om min kille redan äter bröd för det verkade roligt! Köpte några nya pepparkaksformer i julas som jag även tänkt att använda för att göra hembakade kex och kakor med, de hade formen av Pippis sko tex och flygplan, motorcykel, drake, fladdermus etc

  • AnnaCarin says:

   Åh Ernst! Mums! =) tack snälla!! ska testa till helgen! Ja jag har också funderat på det där med figur-frukost. MIn unge är väldigt upp och ner när det gäller bröd, det vore kul om man kunde hitta nått sätt.

 3. Anna E says:

  Har du testat ekologiska havrefras? Funkar hos oss varannan dag ungefär :-), ibland äts det bara youghurt ibland bara havrefras 🙂 Flingkonceptet verkar dock gå hem, kanske för att det krasar så roligt i munnen, har också köpt ekologiska miniboveteflingor med jordgubbsbitar från Naturens Skafferi och de var också supergoda och populära. Annars är inte det ekologiska flingutbudet så stort, funderar på att maila Frebaco och fråga varför de inte gör sina havreringar med blåbär på ekologisk havre….

  • AnnaCarin says:

   Åh men tack för tips! Mitt barn är enfrukostvägrare, jag testar typ allt. Men eftersom jag själv inte äter flingor så känns det drygt att köpa en förpackning…. MEn ska pröva, vi har faktiskt provat lite andra mer “barnflingor” i ren desperation men de känns inte så kul att köpa så jag har varit lite glad när han har tappat intresset fort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s