IN:UT v 3

Jag har spenderat veckan i Östersund och alltså där var det midvinter, så himla, himla fint! Gnistrande snö och det är ju så himla vackert med Frösön och skidbacken. Det var som mest cirka -15-16 grader och jag hajar det här med fuktig vs torr kyla. Dessutom var det rätt vindstilla de dagar vi var där, jag har ju frusit värre idag i pulkabacken med mina termobrallor på liksom än jag gjorde där norröver.

Alltså är det någon som har några bra termovantar att rekommendera? De två par jag köpte förra vintern hänger med fortfarande (en är iof galonvariant), men var kvar på dagis så jag fick köpa ett par i panik nu inför pulkaåkningen. Inga av de tre paren är särdeles bra och ungen får stora brytet. Någon som sitter på vant-info till 3-åringar? De här var varma men klumpiga.

IN
1 pocketbok
2 Novelix-noveller (snart novellklubb)
1 tangle teezer (en svinbra borste för mitt tagelhår- ser ut som en ryktborste!)
1 varm tröja (-15, min packning till Östersund fick revideras på plats)
1 förp. leksakspengar
1 Cars-bil
1 par nya vantar till barnet

UT
5 t-shirts (systerdottern)
1 hårborste (slängd)

Resultat: +2

This entry was posted in Veckans IN:UT. Bookmark the permalink.

16 Responses to IN:UT v 3

 1. Anna E says:

  har du provat Didrikssons?

 2. Anna E says:

  Jag köpte dem förra vintern och då åkte de av direkt för han totalvägrade vantar. I år är det bättre nu vill han ha vantar och de passar faktiskt fortfarande. De går upp över overallärmen så man slipper få in snö, det är en dragkedja på dem som ibland är lite meckig eftersom de slimmar åt och det blir bylsigt under i alla fall med den overall jag köpt denna säsong. De finns också utan dragkedja tydligen. Plus är att det också finns ett kardborreband runt. Hur de sitter på i pulkalek vet jag tyvärr inte än eftersom vi inte fått den mängden snö än och han har en tendens att dra in tummen i vilket fall så särskilt greppvänliga blir de ju inte då. De jag köpte förra året var inte heller fleecefodrade vilket ju är ett plus men det var något annat syntetfoder som var väldigt mjukt och varmt, lite teddybjörnslikt. Och i år är de ju också PFC fria.

  • AnnaCarin says:

   Jaaa läste på lite nu, det verkar inte så dumt. Vill ju helst ha utan PFOA, men alltså de panikvantarna jag köpt, det är säkert skumma ämnen i dem. Fast jag vet att det inte är Gore-tex iaf. Han verkar nöjd med färgen iaf, och han är ingen vantvägrare som tur var. =)

 3. Anna E says:

  tilläggas kanske också ska att de sitter på bra, man behöver oftast hjälp att få av dem.

 4. Anna E says:

  just ja gore-tex, nej det vill man ju inte köpa, hade ett svagt minne av att det nästan bara fanns gore-tex vantar när jag skulle köpa vantar förra året utom då Didriksons samt ett par från LIndberg som jag köpte som reservvantar, dessa hade dock fleecefoder men då var jag inte medveten om dess miljöpåverkan.

 5. Anna E says:

  När jag var liten hade vi Lovikka vantar på oss när vi var ute i snön, visst fastnade snön i stora sjok men då klappade man bara händerna lite hårt så körde man igen! Ok man var ju lite större då än våra barn men ändå..sen hade jag fårskinnsvantar minns jag det gick bra det med.
  hittade dessa vid snabb sökning:
  http://www.stormberg.com/se/klem-ullfodrad-vantar.html#19709
  samt dessa:
  http://www.sportamore.se/produkt/56863-hestra-fjellvott-jr-ingenting-bla men frågan är om de är fria från flourkarboner. Vi kanske ska skriva några rader till tillverkarna samt till Didrikson att vi önskar flourkarbonfria vantar med ullfoder till nästa år, vem vet de kanske hajar!

  • AnnaCarin says:

   Ja alltså fy farao vad det hade varit bra. Fråga är ju det bästa! Jag är absolut på! =)

   Jag minns mest nån slags termovante med syntetfoder. Men när vi var riktigt små hade vi nog med Lovikavantar eller stickade vantar.

 6. Vänta, varför är Gore.tex inte bra? Jag är inte så inne på material och varför bra/dåligt.

  Och tangle-teaser, vad är det för borste? Siter den på håret?

  • AnnaCarin says:

   En tangle teezer är superbra, sliter mindre på håret. =) Typ som att använda en svinborst fast lite effektivare…

   Gore-tex (och teflon) är perfluorerade ämnen som är jättegiftiga i naturen, bryts ner gör de inte heller. Ska lämnas in som miljöfarligt avfall när de är utslitna.

  • AnnaCarin says:

   Gore-tex tillverkades för att användas på rymdpromenader, känns lite overkill att gemene man har det…. =)

 7. annasannah says:

  Lite sent ute kanske men vill tipsa om: http://hestragloves.com/sv/gloves/junior/fjellvott-jr/ som vi var jättenöjda med till vår treåring förra året, och är fortfarande när de gör sin andra säsong tillsammans med vår nu fyraåring.

  Men mest vill jag skriva en uppskattande kommentar om din inspirerande blogg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s