Ekotips! Elda granen

Läste precis något smart för er i Stockholm som inte tänkt flisa ner granen själv och elda upp den. Min julgran ska jag ta med till Lau vid lämpligt tillfälle och så får den bli ved där. Men för er i storstan alltså, det finns säkert fler men jag snubblade över ett företag som säljer granar som också säljer tjänsten att hämta den och köra den till Högdalenverket där den blir fjärrvärme. Det här sker 10-12 januari och man kan boka hämtning via deras hemsida. Då behöver du bara lämna granen som den är utanför din ytterdörr, kostnad 85 kr. Picture 26

Enligt Stockholm stad kan du lämna granen (helst nerklippt i en plastsäck) i ditt grovsoprum eller lämna in den till någon av stadens återvinningscentraler så blir den också fjärrvärme.

Det blev lite fokus Sthlm här nu, men tänker mig attt det inte är ett jätteproblem i övriga landet. Har iaf i Visby aldrig sett ett granlik dumpat på gatan bara. Om man bor som jag i lägenhet i en mindre ort och inte tänker elda, saknar grovsoprum, så är det ju återvinningscentralen som gäller.

This entry was posted in Ekotips!, energi/energislöseri and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ekotips! Elda granen

  1. Lindslay says:

    Men det är ju supersmart! Vilken idé 🙂 Jag tänkte just på det här med granar jag med för här är det så otroligt mycket granar som ligger längs gatorna.

  2. Innan man eldar upp den, eller skickar iväg den, kan man koka te på barren. =) Nu när det är så här grådaskigt är det lätt att man blir förkyld, men granbarrste brukar råda bot på mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s