#Klädutmaningen 2.0

Det har gått ganska bra med klädutmaningen. Tyvärr ska jag gå på begravning på fredag. Sist jag var på begravning vägde jag 10 kg mindre, och jag har inte prioriterad svarta kläder vid köp sen dess. Jag har försökt röra mig ifrån mörkt och till färg, jag blir helt enkelt gladare med färg. Resultatet är att jag inte hade något att sätta på mig på fredag. Skor fanns inte heller, tyvärr. Tiden att leta begagnat eller låna räcker inte till riktigt just nu, så jag bestämde mig för att köpa nytt.

Här i stan har vi ju inte så många butiker, men de som finns har ju nätsidor med. Jag bestämde mig för att se ut vad jag skulle köpa på nätet. Det slutade med en svart klänning på Åhléns och ett par svarta jodpursliknande skor på Din sko.

Igår gick jag in och köpte exakt den klänningen jag tittat ut och på Din sko ett par snarlika skor. Sen gick jag hem.

Båda kommer ju kunna användas i andra sammanhang. En nödlösning men jag känner ändå att det blev riktigt bra. Att bestämma ordentligt innan man går iväg, och köpa det som man vet kommer komma till användning igen och igen. Lite som att ha en inköpslista i mataffären till veckohandeln, det är vi väl alla överens om att det är så mycket smartare än att handla på måfå flera ggr/vecka.

This entry was posted in kläder, Klädutmaningen 2.0, konsumtion, miljö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s