Ekotips! Bra-att-ha-appar

Tänkte tipsa om lite gröna, smarta appar! Om jag har missat nån säg gärna till i kommentarsfältet så jag kan komplettera! Jag har ingen smart-phone så jag har ju inte testat någon av dessa själv, om ni använder dem berätta gärna vad ni tycker! =)

Shopgun: En app som läser av streckkoden och som signalerar rött, gult eller grönt. Kriterierna är miljö, etik och hälsa.

Grön Guide: Är Naturskyddsföreningens egen app, och verkar väldigt omfattande. Man kan bla kolla fiskguide och vilken frukt/grönt som är i säsong.

Green Map: Man knappar in vart man befinner sig och så kan man få förslag på vart man hittar eko-produkter. Visar tydligen tankställen för miljöbränsle.

Kasta Rätt: Här hittar man närmaste återvinningsställe och även var man slänger vad. Man kan även skänka bort sånt som är för bra för att slänga direkt i appen, vet inte riktigt hur det funkar dock.

Här hittade jag ett gäng fair trade appar men jag vet inte om de är så aktuella i Sverige, man kan ju kika om man ska resa =)

Edit 2013-11-15: Fröbomb tipsade om Buycott:

“Buycott har ett intressant upplägg. Man väljer att ansluta sig till olika kampanjer. Sen scannar man streckkoden på olika varor och appen talar om ifall jag bör undvika företaget. Jag har t.ex fått rött på HP-sås och Ketchup eftersom Heinz gått in med rätt stora pengar för att stoppa ett lagförslag om GMO-märkning. Funkar bara med internationella märken men idén är intressant.”

This entry was posted in Ekotips!, konsumtion, miljö and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ekotips! Bra-att-ha-appar

  1. Fröbomb says:

    Buycott har ett intressant upplägg. Man väljer att ansluta sig till olika kampanjer. Sen scannar man streckkoden på olika varor och appen talar om ifall jag bör undvika företaget. Jag har t.ex fått rött på HP-sås och Ketchup eftersom Heinz gått in med rätt stora pengar för att stoppa ett lagförslag om GMO-märkning. Funkar bara med internationella märken men idén är intressant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s