80: Inga fler miljöovänliga hämtkaffe

Alltså jag tror jag tänker göra en kaffekarta över Visbys kafeér. Igår gick jag förbi Wayne´s. Jag går rätt sällan in där, det är nått med kedjor som är så tråkigt. Fast det är ganska mysigt därinne ändå på nått vis. Hur som så hade jag missat mitt kaffe hemma, det var en knasig förmiddag och så blev det inte av. Så jag tänkte nu ska jag unna mig när jag gick förbi Wayne´s med ett sovande barn i vagnen – lattemamma igen liksom.

Kaffen kostade cirka 40 kronor, deras största hämtlatte. Fyrtio spänn. Dä ä mycket pengar för lite kaffe.

– Ursäkta men är ert kaffe ekologiskt eller fair trade? Kanske både ock? Frågade jag.

– Nä tyvärr inte, sa personalen.

Men seriöst? 40 kronor? Alltså ja men det är klart att det är dyrt med personal, lokalhyra, varor osv. Men priserna är ju sanslösa. För fyrtio kronor får man ju ett eko-reko paket kaffe, okej kanske inte ett med hela bönor, men säg ett halvt sånt. Jag tycker det är helt galet att ett företag som LEVER på kaffe inte har eko-reko kaffe.

“Min affärsidé är att vi säljer giftigt kaffe plockat av folk som blir förgiftade under rätt risiga förhållanden! Yay!”.

Naturligtvis hade jag ingen termosmugg. Pajade min för nått år sedan och det har inte blivit av att köpa en ny. Alltså kaffe i pappersmugg med plastlock. Nu är det här ju ett litet miljöproblem för just mig, jag minns inte när jag köpte en hämtkaffe sist. Sen är det väl ett litet motstånd i mig. Jag fattar ju att man inte är personalens bästis när man kommer med en termos och vill fylla på. Men säg att man är latteberoende, några sådana känner man ju… Då kan man spara GRYMT mycket muggar och plastlock om man köper en termosmugg istället. Do it.

Jag på att önska mig en hämtmugg i julklapp, och skita i att någonsin mer köpa hämtkaffe, det är ju liksom inte någon big deal för mig, jag har hittat två alternativ:

4652746-origpic-89d31d 19801041-origpic-8cc4b9 1368833-origpic-8e023e 988ae02aa0ab577bf657c867963aeb29De är alla i porslin med siliconlock. Är det nån som har något annat förslag? Temuggarna och den första kaffemuggen kommer från Unnamei Eco Living och “I am not a paper cup” kommer från coolstuff. Jag vet att Åhlens har haft någon variant men komer inte ihåg vad det var för material.

This entry was posted in energi/energislöseri, många bäckar små, miljö and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to 80: Inga fler miljöovänliga hämtkaffe

 1. Mikaela says:

  En förutsättning för att en termosmugg ska vara funktionell i längden tycker jag är att locket är så tätt att det går att stoppa muggen i väskan med innehållet i. Den enda jag har hittat som det funkar med är Primus muggar. Tyvärr är de helt i plast. Men bra.

  • AnnaCarin says:

   Jaaaaa så är det ju förstås. Men jag köper en häämtkaffe typ när jag ska gå promenad med kiddo. Det då kan man jsu länga den under vagnen sen i väntan på disk 🙂
   Åh då kanske du föll för bilderna, hehe, vi plåtade deras produkter, mycket snygga vinklar på dem minsann… Ja Primus är ju bra, men jag vill inte ha en i plast. Jag får köpa en sån där och kolla hur mkt den kan droppa efter man har tömt den. 🙂

 2. Erika says:

  Säger bara Kleen kanteen!!!!! Bästa köpet jag gjort

  http://m.outnorth.se/klean-kanteen/355ml-kanteen-wide-insulated-188-ogelkork-empty-glacier-white.php

  http://m.outnorth.se/klean-kanteen/cafe-cap-wide.php

  Finns i många webb butiker. Tror pris och färg varierar.

 3. Ekolisa says:

  Tänkte på det du skrev om kaffekarta över Visbys caféer. Känner du till Ekoguiden? http://www.medvetenkonsumtion.org/gotland/ekoguide – finns ju många eko-reko recensioner i Visby. (Man kan också gå med och hjälpa till att recensera)

 4. Mikaela says:

  Tack för tipset om kleen kanteenmuggen. Måste kanske önska mig en sån i julklapp!

 5. hurslutardet says:

  Keep Cup har bra & snygga muggar i återvunnen plast. De är dock inte termomuggar. Man har tjänat in muggen på ca 25 gånger vad gäller mängden plast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s