Ekoinfo! Allergiframkallande ämnen

Surfaderunt lite nyss och hittade ett superbra inlägg angående allergiframkallande medel. Det var Bambi som hade haft besök av en toxikolog från Danmark, som kikade på hennes hygien och städprodukter hemma. Jag kör bara no poo produkter (så no poo det går) och städar med Grumme gulsåpa, tvättar utan sköljmedel med miljövänligt doftfritt tvättmedel. Men jag tyckte den här listan var superbra! Det är en lista som EU tycker är mycket allergiframkallande, och de går ibland t.o.m. att hitta i s.k. parfymfria produkter och produkter speciellt framtagna för barn.  Så läs på era produkter hemma, kasta de som innehåller följande:

Alpha-Isomethyl Ionone
Amyl cinnamal
Amyl cinnamyl alcohol
Anise alcohol
Benzyl alcohol
Benzyl benzoate
Benzyl cinnamate
Benzyl salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Prunastri (Oakmoss) Extract
Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract
Farnesol
Geraniol
Hexyl cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde
Isoeugenol
Limonene
Linalool
Methyl 2-Octynoate
Edit: KLURIGT! Alltså i de tre duschprodukterna jag har just nu ingår Linalool, Limonene och Citonellol. Då är det supereko grejer som duschtvål från Ürtekram t.ex. Aleppotvålen klarade sig, min tandkräm var okej typ innehåller dock Limonene med ursprung fänkål, min deo är helt okej. Min ansiktskräm från Weleda är ett frågetecken eftersom INCI-listan tydligen sitter på kartongen. Jag bantar bort barnets duschtvål, det får bli Aleppo. Jag hade ett balsam som var ok, som kommer från jordklok, använder det som leav-in efter dusch.
This entry was posted in barn, Ekoinfo!, hushållssysslor/husmorstips, hygien/skönhetsprodukter, miljö, miljövärstingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s