Semesterstängt!

Jag har ju ingen semester i år, det där med att plugga och så få sommarlov – inte samma sak nu som 1988. Eoner av tid som låg framför en med bara ben, myggbett, bad, hästarna i skogen, leka tills solen gick ned, plocka bär direkt från träden osv. Jag önskar att jag kunde leva så i nuet. Som man gör när man är barn. Enda bekymret är vem man ska leka med och vart – kommer du till mig eller kommer jag till dig? Om pengen man fick räcker till både plockgodis och glass. Osv.

Jag har tänkt en del på det där med downshifting. Att ändra sina prioriteringar. Igår mötte jag en älskad vän som beskrev att hon skulle försöka hämta hem sin själ. Den är på vandring. Jag är lite mer rotad, men känner hur min vardag prioriteras fel på vissa plan.

Jag har bestämt mig för en internetfri sommar. Jag packar ner datorn nu, jag ska hyra ut min lägenhet en vecka. Vi börjar så, datorn i en låda. Jag har ju fri tillgång hela dagarna på jobbet men när man jobbar inom Region Gotland och nån kan kolla hur man använder sin dator, ja nöjessurfa är ju inte påagendan. Jag letar mest skattningsskalor, latin och olika uppsnofsade ord som verkar ingår i läkarutbildningen: Fikonspråk 40 poäng – check!

Jag har länge varit i valet och kvalet att på prov avregistrera mitt FB-konto. Jag har haft FB sedan 2007. Jag har genomgått en slags social förvandling under den här tiden. Förr ringde jag mina väner, jag mailade dem, jag träffade dem. Nu trycker man på like och så är det bra med det. FB-relaterade händelser den här våren och sommaren gör att jag gått från kvalet till beslutet. Måste backa lite bilder och filmer bara, som jag bara har där.

Jag kommer att ha kvar bloggen, bara ta semester, åter i höst med fräscha, nya ögon och brunbrända ben. Jag önskar er alla en härlig sommar!!

IMG_6042

Prio ett. 

Edit 2013-07-25: Stängde ner min fb för ungefär 3 veckor sedan. Första två dagarna slog jag in adressen på rutin, sen ba, nä. Saknar inte bruset. Saknar vissa uppdateringar från tex WOW, lite olika konstnärer och typ Onyanserat, Föräldravrålarna etc. Annars känns det mest skönt at ha lämnat radarn. Mina nära vänner får jag ju anstränga mig lite mer för, men det är ju en win-win situation. MEN troligt är att bloggen får en fb-sida. När jag har utvärderat färdigt. Känns praktiskt.

Edit 2013-09-01: Ganska exakt två månadersuppehåll blev det. Det har varit superskönt, och jag hade gärna fortsatt. Av praktiskta skäl blev det till att logga på när terminen började igen. Får se hur det blir i framtiden.

This entry was posted in arbete, barn. Bookmark the permalink.

20 Responses to Semesterstängt!

 1. Erika says:

  Kloka tankar som vanligt 😉 Inspirerande.
  Låter underbart med fokusskifte. Ha en underbar sommar nu!!!! Kommer sakna dig här men nu har jag än mer att se fram emot till hösten.
  Kram!!!

 2. Sanna says:

  Låter klokt! Ha en skön sommar! Längtar tills du är tillbaka! 🙂

 3. Susanne says:

  Skitkloka tankar. Jag har inte tagit ditt vettiga beslut ännu, men jag jobbar på att lämna fejjan… Ha en bäst sommar. Hoppas att vi hinner träffas något med barnen 🙂
  kram!

  • AnnaCarin says:

   Ja men visst känns det som slöseri med tid. Jag SES jättegärna! Hinner inte nästa vecka men gärna veckan efter, är ni hemma hela sommaren??
   Bada i träsket! 😀
   Kram!!

 4. Anna E says:

  Det bästa med att vara mamma är ju att man får möjligheten att leva lite som när man var barn igen med sina egna barn, att få dela deras glädje över barfota lekar i gräset med spring i benen, bada och leka i sanden, gunga, cykla äta glass och mysa! Då är det ju dumt att slösa bort den möjligheten med att sitta med sin smartphone eller framför datorn! Jag tänker göra detsamma, sluta kvällswilfningen, kolla mailen en gång om dagen bara och telefonen får ligga kvar i bilen!
  Något Facebook konto har jag aldrig haft och tänker inte skaffa heller!
  Ha en riktigt skön sommar!

  • AnnaCarin says:

   Så HIMLA smart av dig att aldrig falla för fejjan. Mitt liv ser ju drastiskt mycket annorlunda nu än 2007, men jag känner mig lite färdig med det just nu iaf, man ska ju aldrig säga aldrig men jag vill vårda mina relationer på tu man hand. Och här förstås!! Glad sommar!! 😀

 5. smygmaskan says:

  Sån fin bild på er! Sånt imponerande beslut! Jag kommer sakna dina blogginlägg och ser fram emot hösten :-).

  • AnnaCarin says:

   Jaaaa men så ses vi snart på riktigt! Kanske ska ta promenad i skogen där vid Allégatan, jättemysigt. Eller åka en sväng till stranden 😀

 6. Jag känner mig hyfsat färdig med fejjan jag med, men det är svårare med resten av internet… Önskar dig en trevlig sommar och lycka till med data-detoxen!

 7. Det gör du rätt i. Det värsta med facebook är ju att kontot inte raderas. Går du ur finns det ständigt kvar att återställa bara ett lösenord bort. För jävligt egentligen. (I alla fall var det så när jag gick ur och då gick jag tyvärr med igen några månader senare.) Nu är jag enbart med för att se på bilder på mina kompisars barn som bor långt bort. Men dom kanske kan maila istället… Dessutom har flera gått med i instagram vilket är mycket bättre. Känner också att jag egentligen vill gå ur facebook! Får se om jag tar steget 🙂 Trevlig sommar!

  • AnnaCarin says:

   Ja jag har inte Instagram… än. Jag har ingen smartphone…än. Ja men jag vet, men det är ändå en liten tröskel. Jag tycker absolut att fb kan vara bra på vissa sätt tex för nätverkande som nu med Föräldravrålet, men mina närmaste kontakter blir verkligen lidande… Får se hur det känns i höst.. 🙂 Trevlig sommar du med!! Stor kram! 😀

 8. Så bra att jag äntligen kikade in hos dig nu precis lagom till sommaruppehållet. Nåväl, får titta lite i arkivet och återkomma i höst 🙂

 9. Fröbomb says:

  Det låter skönt! Ha en skön sommar och njut av den tid som uppstår. Vi jobbar på att skapa tid för att läsa böcker och försöker ha skärmfri tid när vi är hemma tillsammans. Inte alltid så lätt.

  • AnnaCarin says:

   Nej det är jättesvårt! Helt nedkopplad är ju ju inte men det har blivit mycket mindre, och nästan inget när min son är hemma och vaken. Det var nog målet. 🙂 Tack det samma!! 🙂

 10. Vad skönt med lite sommarstängt! Själv har jag varit internetfri nästan en månad (men jag har autopostat inlägg på bloggen i förtid så det kanske inte märkts så mycket där) och det har varit himla skönt. Nu är vi hemma en sväng igen, men jag ska försöka att dra ner på internettandet under tiden.
  Kram och ha en skön sommar!

  • AnnaCarin says:

   Det har varit jätteskönt. Bloggen saknar jag lite mer än resten. Jag är ju inte helt urkopplad, men jag sätngde ner mitt fb-konto. Det är skitmärkligt vad jag inte sakanr det. 😀
   Kram och tack detsamma!!! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s