SOS!

Jag har lite bloggtorka. Det är så himla träligt. Jag älskar ju att blogga och jag är grymt nöjd med min blogg. Men vadan nu liksom. Så jag tänkte be ER om hjälp! Alla ni fina som läsar och kommenterar eller inte kommenterar! För att göra det lite spännande så tänkte jag att jag skulle lotta ut ett pris. Lite inspirerad av att jag faktiskt VANN ett pris via Ekolisa, men även att jag igår kammade hem delad första plats på sport-maskerad-40-årsfesten för bästa kostym *sjukt nöjd golfare*.

Tävlingen går liksom bara ut på att ge sitt bästa/sina bästa ekotips i kommentarsfältet. Ni behöver INTE länka till någon egen blogg, twittra eller sprida på fejan. Helt enkelt bara kommentera här nedan. Det vore så himla fint, så kanske den här bloggtorkan ger med sig. Givetvis kommer jag berätta vem tipset kommer ifrån när det blir en bloggpost!

Och ett fint pris eller fler kommer lottas ut, naturligtvis i bloggens tecken! 😀

Ha en supersöndag!

This entry was posted in Ekotips! and tagged , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to SOS!

 1. Vicky says:

  Många bäckar små… heter det ju. Så mitt lilla ekotips är att försöka återvinna vad som annars skulle åka i soporna. Något som är superlätt är att sy “makeupborttagningsrundlar” av gamla handdukar så vips slipper man köpa nya bomullsrundlar. Här finns mina att beskåda: http://remakeandcreate.blogspot.it/2013/05/makeup-remover-pads.html

  Hoppas du får nya ideer och tar dig ur bloggtorkan snart!!!

  • AnnaCarin says:

   Men vilken bra idé! Jag ahr stått och hållt i de där som kommer från Imse Vimse (de gör tygblöjor med) men det är ju smart att sy några själv! Vilken fin blogg! Kul!! 🙂 TACK snälla för tips!

 2. Hej! Jag har inget supertips just nu, ville bara säga hej! Jag har läst och uppskattat din blogg sen typ ditt andra inlägg och har varit på väg att kommentera många gånger men så har det inte blivit av… Jag förstår att det kan bli stopp i inspirationsflödet emellanåt, jag är imponerad över alla områden och aspekter du hittills berört. Hoppas att inspirationen snart återvänder! Allt gott!
  /Anna Fernqvist

 3. Anna E says:

  Hej hej!
  Nu har jag funderat lite och tänkte bidra med något om det går. Men först vill jag bara instämma med föregående talare och säga att jag hoppas bloggtorkan vänder, jag blir glad varenda gång jag ser ett nytt inlägg i mailboxen och att du inspirerar mig till att vilja bli en bättre vän av miljön!
  Först ett konkret ecotips: OSTKUPAN! Jag investerade för ett tag sedan i en ostkupa i glas och trä och är sjukt nöjd :-). SÅÅ skönt att slippa plastpåsarna iallafall på den fronten. Jag köper minst en ost eller två i veckan och då blir det ju mellan 50- 100 plastpåsar om året man sparar miljön… Kupan är inte så stor men man får lätt in en vällagrad Boxholm eller en ekologisk herrgård 🙂 ..Sen är den grymt snygg också! Och inte särskilt dyr heller, på nätet kostar den lite över 300 plus frakt.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=3448
  Sen går jag ofta runt och önskar att det fanns ett ekoforum som familjeliv fast utan BS, där man kunde få och ge tips, byta saker, skänka saker m.m. Lite som din blogg fast större 🙂

  • AnnaCarin says:

   Men GRYMT! Jag köper bara ost typ två gånger om året men nog tusan ligger den där i sin påse. När barnet blir äldre kanske han gillar ost och då blir den nog mer frekvent. Då ska jag absolut införskaffa en ostkupa!

   En miljöplattform! Det vore ju jättebra! Undrar hur vi ska få till det! 😀 TACK fina för bra tips!

 4. Anna E says:

  Just ja här kommer ett tips till, satt och letade runt efter isglassformar som inte är gjorda i plast men hittade inga 😦 funderade sen på vad man skulle kunna använda istället och så kom det till mig:-) gamla muffinsformar i rostfritt. Värt att prova iallafall tills det kommer något bättre på marknaden!:-) tips på andra formar tages gärna emot! 🙂

  • AnnaCarin says:

   Men du, undrar om jag inte har sett något smart tidigare! Du får gärna dela med dig hur det går med muffinsformarna!! Jag ska klura och se om jag kommer p ådet. Hemma-gjord isglass är ju hur som en smart grej, ett glassinlägg! 😀

  • Pernilla says:

   Hej! Tänkte bara berätta att de finns glassformar i rostfritt stål med en bambupinne på lapland eco store.
   Mitt eko tips är linoljesåpan. jag använder den till ALL städning hemma och även istället för tvättmedel. / pernilla

   • AnnaCarin says:

    Åh men tack snälla för tips! Den där såpan måste provas! Här är det gulsåpa än så länge, får läsa in mig på linoljesåpan! 😀

   • Anna E says:

    Hej. Tack för tipset, jag hittade ju dem till slut på rekolek och fick hem dem idag, de ser jättefina och gedigna ut! Alltid bra med tips på nya ekoaffärer dock!
    Jag använder också linoljesåpan men även ekologisk rapsoljesåpa, linoljan har jag numera bara till golven och rapsen till resten av städningen. Har tyvärr gått ifrån att tvätta i såpan då mina kläder och lakan till slut fick en “jobbig” doft av såpan, det kändes som den inte riktigt tvättades ur utan bara byggdes på. Jag har visserligen bytt tvättmaskin sedan dess den föregående kanske hade gjort sitt vad gäller tvätt och sköljförmåga. Numera använder jag bara såpan till att blötlägga viss skontvätt. har du tvättat länge i såpan? jag höll på i ett par månader så jag tyckte att jag gav den en chans precis som tvättnötterna.

   • Pernilla says:

    Ja såg lite sent att du hittat dom.:) jag har tvättat med de ca 6 månader och har inte känt någon speciell doft, använder ibland ekologisk sköljmedel bara för att jag vill att de ska dofta nåt;)

   • Anna E says:

    Torktumlar du din tvätt? För det var efter torktumling det blev en stark doft av såpan, jag har till och med problem att få bort den nu efter flera månader med vanligt tvättmedel Neutral. Jag är doftkänslig till tusen ska erkännas men till och med min doftokänslige sambo blev glad när jag sa att jag skulle sluta tvätta i såpan, han tyckte att handdukarna luktade såpa…
    Jag använde mig av Tvålmakarens linoljesåpa men provade också Källans naturprodukters linoljesåpa, kanske är det skillnad på såpan? Men som sagt det kan också vara min maskin eller torktumlingen eller doseringen? jag använde ca 50ml till en full maskin, det kan ju också bero på vattnets hårdhet!

   • Pernilla says:

    Jag använder Gysinge linoljesåpa tror den är kallpressad, om de nu gör någon skillnad. Vi har ett tork-rum så alltså ingen torktumling för min del. jag har min såpa i en vanlig tvålpump så lite osäker på dosering, men ca 7 pump till en hel tvätt.

   • AnnaCarin says:

    Och inget substitut för sköljmedel? Jag använder inte sköljmedel men vissa använder typ ättika. Jag använder ecovers flytande tvättmedel, det är superdrygt, mn kul att prova nått ännu mer miljövänligt 🙂

   • Pernilla says:

    Man kan använda rena eteriska oljor som sköljmedel, kanske inte gör den så mjuk menbom man vill ha en svagdoft.

   • AnnaCarin says:

    Just ja, det har jag läst, jag tycker doftfritt är helt ok 🙂

 5. Anna E says:

  Hej igen! Fortsatte letandet och hittade glassformar!! 🙂 🙂
  http://www.rekolek.se/product.html/iskubsform-i-rostfritt-utan-tungmetaller-2?category_id=39
  Ska beställa bums, här ska göras glass!

 6. Ekolisa says:

  Jag vill slå ett slag för varmkompost. Till skillnad från trädgårdskomposten så kan man lägga nästan allt matavfall där även kött och hushållspapper. Varje vår får man som belöning underbart näringsrik kompostjord. Jag behöver inte köpa planteringsjord eller gödsel. Det har jag inte gjort på flera år. Om man kompletterar med en kompostkvarn kan man mala ner alla grenar och lägga däri så jag behöver inte köra bort det.

  • AnnaCarin says:

   Det låter ju helt fantastiskt! Om jag bara bodde i hus på landet… Kanske kan ställa en på min mammas kolonilott, win-win! 😀 Tack snälla för tips!!!

   • Ekolisa says:

    Jag har redan sålt in det till grannen, hi hi. När jag satt och skrev min kommentar fick jag en idé om att anordna någon slags komposteringskurs och få fler i vårt radhusområde att kompostera.

   • AnnaCarin says:

    Komposteringskurs! Inte en dum idé! Jag kanske involverar de andra 3 lägenheterna i mitt hus och ställer en vid cykelförrådet.. )

 7. Erika says:

  Mitt tips får nog bli att spara alla glasburkar/flaskor man får över efter sylt, marmelad, oliver, saft mm. Även om jag gör en del hemkok så köper jag trots allt en hel del glasburkar/flaskor.
  Jag återanvänder dem och sätter fin etikett på till bl.a. Hemgjord müsli, lingonsylt och vattenflaskor mm.
  Funkar fin fint som matlåda alternativt soppbehållare till picknick. En pimpad glasburk är ju även en trevlig gåbortpresent. Fylld med skorpor/godis/inlagda päron etc.

  • AnnaCarin says:

   Det där är ju jättesmart! Jag hade mjölk i en gammal hallonsyltburk nu i helgen, har ju pantat alla plastflaskor och int eköpt några nya. Det funkade ju utmärkt, höll ju svinbra tätt. Ska absolut följa det här tipset, stod faktiskt nyss och tänkte på det när jag la tillbaka sagda glasburk i återvinningen 🙂
   Tack snälla för tips!!

 8. Åsa says:

  Hoppas du får tillbaka lusten att blogga fort, är ju så kul att läsa bloggen din :-).

  • AnnaCarin says:

   Åh det tar sig nog! Det tär att jobba ; )Seriöst, slocknar vid nattning varje kväll och då blir inte mycket gjort alls. Ikväll med, ska försöka få till något innan jag somnar på riktigt! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s