Ekotips! Idun mineralsmink

Jag ska på fest ikväll, 40-årskalas minsann. Jag dumpade allt mitt smink för några månader sedan. Dels var det gammalt, och dels var det inte särskilt kroppsvänligt. Köpt före min no poo-tid. Idag när jag var på stan fick jag ett infall när jag var på apoteket och köpte lite smink av märket Idun, det är svensktillverkat i snygg design med namn som Jorunn, Saga, Svea, Disa, Förgätmigej, Sommarnatt, Lin etc. Jag försökte läsa innehållsförteckningen men chansade lite, någonstans i bakhuvudet så fanns det att det var no poo. När jag kom hem så var jag tvungen att kolla och jo då, bara godkända  ämnen i dem.

Skärmavbild-2011-03-03-kl.-22.29.16

När jag kollade runt så stötte jag på två nya no poo bloggar Trix och Ekofix och June’s abstracts bägge två verkar mycket läsvärda, många bra tips. Jag läste bland annat om rasull-lera som jag är väldigt sugen på att prova.

Edit 2013-06-09: Alltså jag är löjligt nöjd. Sminket satt där det skulle efter 8 timmars fest med både utelek i solen och svettigt dansande. Desstuom var det löjligt lätt att tvätta bort. Vaknade inte som någon panda idag. Jag ger Idun klart godkänt. 😀

This entry was posted in hygien/skönhetsprodukter, konsumtion, miljö and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ekotips! Idun mineralsmink

 1. Anna E says:

  Fina förpackningar 🙂 men ganska svåra att manövrera 🙂 men skruvlock som tas av. Köpte pudret Tyra som är lite för glittrigt så jag har aldrig använt det bara testat, använder egentligen bara eyeliner, mascara och lite rouge men vill gärna ha något ifallifall i väskan om man skulle behöva ta bort glans eller så. Köpte också flera av borstarna innan jag började plastrensningen här hemma. De har heller aldrig kommit till användning …Om pudret och rougen kom i fast form kanske jag skulle prova igen.
  Rasullera har jag testat att tvätta håret i, dock funkade det inte riktigt på mitt hår att använda jämt men som en mellantvätt helt ok.

  • AnnaCarin says:

   Jag köpte puder i fast form! De har två varianter! 😀 Stod och höll i det andra men det var så dyrt. Jag använder typ aldrig smink, men vid festliga tillfällen! 🙂 Aha jag måste prova leran iaf, ifall det funkar är det ju toppen. Läste om något annat på hennes blogg me, den där trix o ekofix, ska leta reda på det igen.

   • Anna E says:

    Aha, det hade jag inte sett! köpte mitt löspuder till min sons dop för ett och ett halvt år sedan, då fanns det ej fast puder. Synd att jag inte kollade upp det innan jag nyligen köpte ett puder från dr hauschka som visade sig innehålla talc och därför ej heller kommit till användning. Ska kolla in bloggtipsen!

   • AnnaCarin says:

    Ja men kika! Jag tyckte det var bra, höll sig på plats 🙂 Sen kanske man int ehar nån av de hudtonerna, fanns ju bara två. Jag tog den ljusa, den funkar nu, men kommer nog funka ännu bättre efter sommaren. Åh tipsa gärna! 🙂

 2. Ekolisa says:

  Jag gillar också det, bra att det finns!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s