69: Plocka andras skräp

Alltså. Jag tycker det är en självklarhet att plocka med sig sitt skräp. Är man på pick-nick i skogen, grillkväll på stranden eller om man bara tar en glass på stan – då tar man rätt på sitt skräp. Så är jag uppfostrad. Men jag anar att det inte är så självklart.

Nu börjar skräpsäsongen. Jäklar i mig vad det kan se ut. Ofta på allmän plats så ser man ju problemet med, en överfull papperskorg som OMÖJLIGT kan äta mer skräp. Man gör så gott man kan och lägger intill och sen kommer hotet från ovan. MÅSJÄVLARNA. Så inne i städer, jag hajar, det finns åtgärder som man skulle kunna tänka sig. Jag slänger ändå inte skräp vid sidan av en papperskorg. Då får man väl leta reda på en som inte är knökad.

Men det är mig helt oförståligt hur man kan ta med sig saker ut i tex skogen, och inte ta det med sig hem. Hade man förväntat sig en papperskorg eller? Knappast. Om ingen ser en kasta ett tomt ciggpaket i skogen, har man då inte gjort det?

Min nummer 69 blir att plocka med mig skräp jag stöter på, om det är mänskligt möjligt. Och förstås fortsätta att INTE skräpa ner. 

This entry was posted in återvinning, miljö and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 69: Plocka andras skräp

  1. chris says:

    Visst är det märkligt. Jag försöker alltid ta med mig urätna förpackningar och så hem. Tänker att kan jag kånka runt med dem med mat/dryck i i väntan på att förtära, så kan jag bära hem för att sopsortera också. Det som ska ställas utanför sopkorgarna är pantburkar/flaskor så de kan lättare hittas av de som samlar. Men glasflaskor som bara ställts någonstans tar jag alltid till sopkorg. Krossade flaskor kan ju få förfärliga konsekvenser. Jag har ibland tänkt på vad ett lämpligt straff vore för den som lämnar en glasflaska på ett hårt underlag… men det skriver jag inte här :-).

    • AnnaCarin says:

      Ja jättemärkligt! Vi var på Fårö i torsdags och jag plockade en hel del plast vid Norsta Aurar. Tror iof att det kommit från havet, men det är ju också ett ytters märkligt beteende – vi dumpar det i havet. Jag brukar också ställa pet vid sopkorgar om jag är i stan, då blir de ju plockade ofta av nån som behöver en peng med. Win! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s