62: Ge liv

Ikväll är det gala på tv med UNICEF som avsändare och mottagare. För varenda unge.

3-months-old-baby-with-severe-malnutrition

Innan jag fick barn, så fattade jag inte. Skillnaden på vuxna och barn. Jag tänkte för varenda en, vad är det för skillnad på barn och vuxen? Naturligtvis vore det ju enastående fantastiskt om alla människor i världen hade en dräglig tillvaro iaf. Men det är skillnad. Det går inte en dag utan att jag tänker in min egen 2-åring i nyhetsflödet. Tänker in en 2-åring i Syrien, en 2-åring instängd bakom muren i Gazaremsan, en 2-åring i Darfur. Barn som lever i ständig rädsla i konflikter, barn som dör av smutsigt vatten, barn som alltid är hungriga, barn som dör av sjukdomar vi vaccinerat bort.

Människa och miljö är ett. För oss privelegiade som inte behöver uppleva allt ovan, vi måste förstå hur lyckligt lottade vi är. Det är vår förbannade skyldighet att på något vis försöka dela med oss. Det finns ju en himla massa sätt. Man kan bli personligt engagerad eller hjälpa från periferin. Det är så enkelt. Alla kan inte göra allt. Men alla kan göra något. Stöd ett projekt DU tror på. En organisation DU upplever gör något bra. Men gör det.

Ikväll näthandlade jag liv.

Picture 39

I år så är intentionen att utrota polio för gott. Polio existerar endast i 3 länder numera: Pakistan, Nigeria och Afghanistan. Hjälp till att göra världen poliofri.

This entry was posted in barn, globalt, konsumtion, non-profit organisationer and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to 62: Ge liv

 1. Anna E says:

  Att det var gala hade jag missat men jag hörde reklamen ikväll igen när jag körde hem och tänkte att det måste jag göra köpa poliovaccin, så efter kvällens nattning när jag steg upp såg jag din post och gjorde äntligen slag i saken, jag handlade liv jag med!

  • AnnaCarin says:

   Åh härligt! Jag såg inte galan, jag har lite svårt för galor, och här blev nattning himla sent igår…. 🙂

   • Anna E says:

    Jag har inte sett på tv sedan min son föddes, när han somnat är jag alldeles för trött. Sedan omslaget till sommartid vägrar han att ens tänka tanken att sova före klockan nio, oftast somnar han inte förrän tio halv elva hur mycket jag än ser till att aktivera oss om dagarna:-D Är galor någons grej egentligen, förutom Helenius och Sjödin?

 2. Anna E says:

  Det blir förstås en del Kipper om dagarna och BBC Life. Hursomhelst kändes det bra att ge. Perfekt morsdag present också!

  • AnnaCarin says:

   Åh du har en sån piggelin hemma! Nä min son är rätt lätt att söva, fast jag bruakr ju somna med ändå. Han somnar oftast vid åtta. Det blir en hel del tv-serier, men mindre sen jag startade bloggen 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s