Ekodröm! Ekomadrass

Hos Grön interiör hittade jag idag madrasser. De har olika typer av madrasser, i lite olika material. Gemensamt är att de både är eko och fairtrade. Priserna blir förstås därefter. Efter att ha tagit del av lite info från Impotensmadrassen, så skulle jag vilja uppgradera här hemma.

Picture 48

“En mycket bekväm madrass som passar alla kroppstyper. Kroppen får ett mjukt stöd när du rör dig oavsett position. Vi rekommenderar att du använder ett madrasskydd och en bäddmadrass med denna madrass för att reglera temperaturen. Klicka på en storlek för att se överdraget.

Certifierad ekologisk bomull av GOTS. Lammull från garanterat god djurhållning, kbT. Naturgummi från gummiträd ekologiskt certifierad av QUL och för arbetsförhållanden av FairDeal Trading. Produktionen är certifierad av IVN. Alla produkter testas regelmässigt för innehåll av skadliga ämnen av ECO-institutet i Tyskland. Två års fabriksgaranti från Prolana.”

Nya amdrasser skulle ju gå lös på 20 000 för oss här hemma. Det är ju inte riktigt rimligt i dagsläget. Jag funderar däremot på om jag ska satsa på deras bäddmadrasser att lägga på. Det är inte heller något jag kan lägga pengar på idag, men efter jag pluggat klart. Det skulle kosta ungefär 5000 istället. Fortfarande något utav en dröm men mer uppnåligt.

På tal om madrasser så har min son gått från att somna själv varje kväll till att inte göra det alls. Så ungefär 5 kvällar i veckan somnar jag med honom vid läggning och vacklar upp 2 h senare, borstar tänderna och vacklar tillbaka. Därav tystnaden. Stört omöjligt att inte somna, hur pigg jag än är. Ska försöka bättra mig! 🙂

This entry was posted in Ekodröm!, inredning, konsumtion, miljövärstingar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ekodröm! Ekomadrass

  1. Mikaela says:

    Jag hade det likadant med somnandet, fram till att jag började sitta upp vid nattning, det blev en markant skillnad.

  2. Erika says:

    Här är en till som drömmer om att köpa hela grön interiörs sortiment 🙂 men som sagt än så länge förblir det en dröm 😦 . Norrgavel är ännu en butik som jag bara älskar!!!!
    En annan aspekt som jag blev positivt överraska över (när jag gick en brandutbildning nyligen) är att möbler av naturmaterial är 3 ggr bättre ur brand synpunkt. Ett vardagsrum med naturmaterial ( soffor, filtar, gardiner mm) tar 15 min att överhettas medan ett vanligt förekommande vardagsrum ( med alla plast material, fleece filtar mm) tar 5 min 😮 Hua. Så ja det är inte bara miljön och vår hälsa som tjänar på gröna alternativ utan även vår egen säkerhet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s