55: Cykla mer än jag kör bil

Det har blivit lite för mycket bilkörning. Jag cyklar inte på vintern, jo jag vet att det finns dubbdäck men nej, jag tycker det är för läskigt. Jag går visserligen en del, brukar försöka att gå till dagis på morgonen, det tar 30 min enkel, det brukar bli 3 ggr i veckan trots att ambitionen är högre och jag hämtar oftast i bil. Jag har haft ganska fritt schema, läser en distanskurs på heltid.

Men nytt för den här veckan, 7 veckors praktik tog sin början OCH bilen packade ihop typ. Eller bara utrycker sitt missnöje över utebliven service och hotar med att stanna i varenda korsning. Otur eller tur? Tur i oturen är ju att vintern ÄNTLIGEN verkar över, även om vi hade 4 minus i nättras. Ingen bil i morrn = cykeltur. Dagis ligger på ena sidan ringmuren och lassis på den andra. Så det blir en sträcka på 4.3km enkel. Och en jäkla uppförsbacke på hemvägen. Men jag får nöjet att cykla 1 km längs med vågorna. Win! Jag tycker ju egentligen det är för skruttigt att hålla på att köra bil hit och dit i den här pyttestan. Ska verkligen försöka att bli en bättre cyklist. Från och med nu och fram till nästa halka så ska bilen vara det andra alternativet. Om den överlever.

Picture 45

This entry was posted in energi/energislöseri, klimatförändringar, miljö, miljövärstingar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 55: Cykla mer än jag kör bil

  1. Anna says:

    Bra tycker jag. Cyklar själv året runt, utom i snöstorm eller när cykelbanorna ligger under is, då tar jag bussen. Man behöver absolut inte dubbdäck, bara köra sakta + hjälm. Det värsta är att man måste klä på sig varmt och sen bli svettig, men vinsten är förstås att det är hälsosamt, miljövänligt och otroligt uppiggande!

    • AnnaCarin says:

      Jag cyklade alltid förr om åren när jag bodde i Visby, och när jag bodde i Uppsala var det ju ingen fråga om att cykla…. Men jag har gjort en del vurpor med, det här med att inte cykla i innerstan när det är halt… hehe. Om jag bara var jag skulle jag nog göra det mer, men jag tycker det är läskigt nog att cykla på barmark med barn därbak. Funderar på att köpa kärra, han kommer nog växa ur cykelstolen i år, lång som han är. Hjälm har jag alltid, en Stockholmsskada. Sen var det en av musikskolans gamla lärare som körde ihjäl sig för några år sen, cykla utan hjälm – näääää. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s