53: Måla klorna giftfritt

Okej jag målar i princip aldrig naglarna, men ibland vid festligare tillfällen så sker det. Jag kan tycka det är jättefint på andra men jag har aldrig tålamod att vänta tillräckligt länge och får skrovligt resultat. Sen ibland tycker jag det känns som om fingrarna inte riktigt kan andas om naglarna är målade.

Men hur som, konventionellt nagellack är ju rena giftet. Pensla på gift liksom. Många nagellack innehåller miljögifter som formaldehyd, ftalater och toulene tex. Toulen framställs ur råolja eller kolväten, och är den största enskilda komponenten i bensin. Jummy!

Det finns giftfria alternativ som tur är! Om man kollar runt lite så finns det ganska många  giftfria nagellack på marknaden, Hannah på Naturlig snygg har provat en del, ni kan kika här vad hon tycker. Om jag ska måla lite i sommar så tror jag att jag kommer prova något från Åcquerella, det verkar vara hållbart utöver miljövänligt. Ni hittar det hos Softskin. 🙂

image.axd

Bild lånad från Saffron Rouge Blog, där ni också kan läsa ett inlägg om Åcqerella.
Picture borrowed from Saffron Rouge Blog where you can read a blog post about this nail polish. 

Lacka på ogiftigt och lacka av ogiftigt! Det finns removers utan miljögifter, på Softskin hittade jag två varianter, en från Acquerella och en från Santé.

This entry was posted in eko-varor, hygien/skönhetsprodukter, konsumtion, miljö, miljövärstingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 53: Måla klorna giftfritt

  1. Själv målar jag aldrig naglarna, men jag gissar att det kommer en dag (säkert alltför snart) då barnen kräver att få måla sina. Då blir det något sånt här som införskaffas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s