Eko-tips! Ecover diskmedel

Jag bytte ju från Grumme diskmedel för ungefär en månad sen, till Ecovers handdiskmedel. Jag är väldigt nöjd. Ecovers diskmedel skummar mycket mer än Grummes och skummet håller sig en diskning igenom – vilket jag inte tyckte att Grummes gjorde. Ecovers är mycket, mycket drygare och dessutom mer miljövänligt än Grummes Svanenmärkta.

ecover_diskmedel_zero

Jag köpte min på hälsokosten, då kostade den 39 kronor men 0,75 litersflaskan går att köpa hos Jordklok för 29 kronor. Så här säger de om Ecover Zero:

“Diskmedel från Ecover helt utan doft- och färgämnensom effektivt rengör och avlägsnar fett med kraft! Diskmedlet innehåller ej petrokemiska beståndsdelar och lämnar inte kvar några farliga kemikalier på dina kärl. Speciellt utvecklat för känslig hud vid diskning för hand. Passar bra vid användning av septiktank.

• Högsta möjliga biologiska nedbrytningsgrad
• Minimal beastning på vattenmiljön
• Produkt ej testad på djur

Ecover har arbetat i 25 år med att utveckla ekologiska rengöringsmedel gjorda av naturliga växtämnen och mineraler som rengör på ett effektivt och säkert sätt. Denna unika produktlinje har många miljömässiga fördelar som gynnar både människor och djur såväl som vår omgivning.”

(Jag är mycket nöjd med deras tvättmedel med, också det köpt på Jordklok.)

Edit 2014-03-02: Har bytt till Sonett som jag är än mer nöjd med, dessutom så kan man köpa det på refill hos min lokala hälsokost, de har en stor dunk hemma så man går bara dit med sin flaska och får den påfylld! Win!

This entry was posted in eko-varor, Ekotips!, hushållssysslor/husmorstips, konsumtion and tagged , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Eko-tips! Ecover diskmedel

 1. Anna E says:

  Jag kör också med Ecovers diskmedel och jag är supernöjd över att äntligen hittat ett handdiskmedel som INTE innehåller en massa kemikaler med tvivelaktig påverkan på människa och miljö. Köpte inte Grummes för att jag har för mig att den både innehöll parfym= ftalater samt phenoxyletanol= sak samma som parabener och lika illa. Underbart att slippa syntetiska dofter när man väl insett hur illa det står till med dem! Jag är numera hyperkänslig mot dofter.

  • AnnaCarin says:

   Jag brukade köpa den parfymfria, men den kanske inte var parfymfri. Ja jag känner också av det väldigt mycket om tex min mamma tvättar ett klädesplagg så blir man ju yr i huvudet. Mycket nöjd! 🙂

 2. Sanna says:

  Det låter ju jättebra! Ett sätt att dryga ut diskmedlet är att hälla upp det i en liten sprayflaska och späda ut med vatten. Sedan är det bara att spraya på och diska, perfekt de gånger man bara ska diska en eller ett par grejer och inte vill fylla diskhon med massa vatten. Även om man bara vill ta en droppe diskmedlet ur stora vanliga flaskan blir det lätt en stor, i alla fall råkar jag alltid hälla ut för mycket. :p

 3. Johanna L says:

  Vi kör också med det diskmedlet här hemma, finns att köpa på “vårt” Ica(kommer inte ihåg vad det kostar där, men ganska dyrt är det). Det bästa diskmedlet jag någonsin provat, effektivt, drygt och skonsamt mot huden. Har inte provat tvättmedlet, men det får bli snart. 🙂

  • AnnaCarin says:

   Ja jag köpte mitt första i butik! Ganske dyrt, jag kan rekommendera Jordklok, billigare och snabba som tusan. De har fri frakt över 600kr så man kan ju beställa för en längre tid. 🙂 Visst är det snällt mot huden!! Jag är supernöjd!

 4. Solkatten says:

  Tack för tipset , det ska jag försöka få tag på.
  Förresten kör jag också med utspätt diskmedel i sprayflaska, ett bra sätt att få lägre åtgång på diskmedlet. Det blri lätt för mycket annars.

  • AnnaCarin says:

   Åh ja det är toppen! Jordklok har mkt snabba leveranser om du vill prova det 🙂 Jaa jag tycker dock att Ecover är lite lättare att dosera än tex grumme, ett till plus 🙂

 5. Anna E says:

  Beställde just maskindiskmedlet från Ecover från min lokala hälsokost, hoppas jag blir lika nöjd med det som med handdisken! 25 tabletter för 82kr! det kanske går att hitta det lite billigare på nätet men ibland kan det vara bra att gynna den lokala handeln också!

  • AnnaCarin says:

   åh det är absolut bra att stödja den lokala affären, jag brukar lyxa och handla grejer i båda de hälsokosterna häromkring, helst den som inte är Life. Den är pytteliten men har ett himla bra läge. 🙂 Hoppas du blir nöjd! Du får berätta vad du tycker, jag har ju inte någon diskmaskin.

 6. Anna E says:

  Hej. Har nu provat Ecovers maskindiskmedel i en dryg månad och tyvärr måste jag säga att jag inte på långa vägar är lika nöjd med det som med handdiskmedlet :-(, efter disk luktar det lite otrevligt av blomster i maskinen, jag har upptäckt otäcka avlagringar i maskinen som inte funnits där innan, förmodligen flott och rester som inte lösts upp utan ansamlats. Så tyvärr blir det inget mer köp av Ecover maskindiskmedel.

 7. Jag vill gärna tipsa om SODASAN, ett nytt varumärke med ekologiskt certifierade diskmedel, tvättmedel, rengöringsprodukter, tvålar och rumsdofter. Och de är även Vegan-certifierade vilket betyder att de inte innehåller animaliska ingredienser eller testas på djur. Det tycker jag är bra. Däremot testas de på frivilliga människor med känslig hud. Det finns mycket information om produkterna på http://www.relfie.se om man är intresserad att prova något riktigt bra och vill veta mer om detta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s