21: Släng inte det som inte är trasigt

Det här kommer bli en kort paus från en stressig dag. Jag sitter hemma och mulittaskar, skriver pm och bildbehandlar. Jag gör ett jobb åt en vän, och här sitter jag med min mac från 2006 och dito wacom-platta. Bredvid mig står min uråldriga tjock-tv som jag funderar på att byta ut snart, inte pga att den inte funkar utan för att jag är lite rädd för brandrisken.  Dagens löfte blir enkelt:

Slit ut grejerna innan jag/du skaffar nya.

Jag förstår inte hur vi hamnade från att mobiler tålde typ en runda i diskmaskinen till att vi tvunget måste skaffa den SENASTE! Eller klart jag fattar, allting går att sälja med mördande reklam. Behov skapas där vi inte för vårt liv trodde att de fanns och plötsligt har man den senaste enorma platt-tv:n och ett snajsigt nytt shabby chic bord, ny vinterjacka varje säsong och ja bilen måste man ju byta vart tredje år har jag hört.

Jag har själv jobbat med reklam, ibland lite mer säljig och ibland inte. Det är en rolig, ytlig och snabb branch. In med det nya ut med det gamla, nytt och fräsigt och fräscht.

Den enda fördelen med teknik-personer som måste ha den senaste prylen, den senaste versionen, är ju att begagnatmarknaden blir lite roligare när deras prylar kommer i omlopp. Jag har själv aldrig köpt teknik begagnat, (jag köper ju typ aldrig teknik..) men jag vet många som har, begagnade smart phones, begagnade Xbox:ar, begagnade platt-tv:s.

This entry was posted in energi/energislöseri, konsumtion, miljö and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 21: Släng inte det som inte är trasigt

  1. Oj, vad du jobbar på med inläggen, jag hinner ju knappt läsa i samma takt. Bra skrivet för övrigt, jag håller verkligen med om allt. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s