17: ha kul på hemmaplan

Sportlovsvecka på Gotland! Vi reser ingenstans, jag har inget sportlov, men även om jag skulle ha varit ledig så skulle vi ha varit hemma. Traditionellt är sportlovet en resevecka. Skidor i fjällen eller sol på Canarieöarna. Enligt Flygbarometern så  är dock Bangkok dit flest svenskar flyger v.7-11 2013. Utomlands vill vi. Bara Ving har ökat sina utlandsresor under sportlovet med 25% sedan 2012.

Att resa är fantastiskt, och jag tycker inte man ska avstå. Däremot kanske man ska fundera på hur man reser, hur ofta och vart. Kan man kompensera på något annat sätt? Man kanske kan resa på ett annat sätt i vardagen, ställa bilen, plocka fram cykeln, åka kommunalt etc. Äta säsongsvaror som inte rest över halva världen osv. Måste man fara till Bangkok en gång om året? Kan man kanske åka till medelhavet? Välja närmare resmål, och klimatkompensera kanske.

Vi stannar hemma som sagt. Idag har vi åkt pulka i en backe i Visby, varm choklad och pannkakor med sylt i solen. I morgon ska vi åka till badhuset. På onsdag blir det saga på bibblan.  När jag var liten åkte vi på bilsemester 2 ggr hela familjen och varje sommar var det läger i Sverige med Unga Örnar. Jag tror inte barndomsminnen behöver kosta massa pengar eller CO2.

This entry was posted in klimatförändringar, resor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s