14: Bli inte miljödeprimerad

Efter blott 14 dagars efterforskande och letande i jordens ohälsa så börjar jag känna mig lite missmodig. Inte undra på att människor slår ifrån sig och inte VILL tänka på det här. Jag pratade precis med en vän som sett mitt inlägg om jätteräkorna på facebook och snabbt bläddrat förbi. Jag förstår hen. Om man tänker på allt man inte kan påverka så går man ju in i en miljödepression. Miljödeprimerad, det borde stå i SAOL.

Såg en föreläsning av Al Gore på you tube. Ni hittar den här. Han pratar om att optimism går att jämföra med religion i vissa fall, och att vi behöver engagera oss globalt för att kunna vara optimistiska. Han pratar också om hur man kämpar med miljöfrågor i tre steg; lokalt, regionalt och globalt. Inget nytt i det, men det får mig ju att tänka på att jag jobbar lokalt. Lokalt räcker inte, och det var här jag hamnade i en svacka.

Jag letade egentligen efter någon video med Hans Rosling, min favoritföreläsare, men jag hittade inget specifikt om miljö. Däremot hänger ju allt ihop, man kan inte bekämpa miljöfrågorna före fattigdomsproblemen. Många miljöproblem knyts ju ihop med fattigdom. Men jag hittade den här, den är ju inte så positiv men så sann. Vi som har “sakerna” kan inte diktera vilkoren för dem som inte har det.

Mitt mål för dagen är att inte bli miljödeprimerad. I morgon får jag komma på något mer konkret.

This entry was posted in energi/energislöseri, globalt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 14: Bli inte miljödeprimerad

  1. Ekomorsan says:

    Vilken bra blogg! Här kommer jag kika in ofta!!

  2. Inger says:

    Har en ovanligt miljödeprimerad dag då jag träffat för många på en gång som inte bryr sig ett dugg… Tack för att du bryr dig! Vi får kämpa på!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s